نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

مسئولان، از قطع مداوم شریانهای زندگی جلوگیری کنند


  درباره اهمیت و ارزش پوشش گیاهی به ویژه درختان و نقش اساسی آنها در حفظ سلامت انسان‌ها، هرچه بگوییم و بنویسیم باز نتوانسته ایم حق مطلب را در این زمینه ادا کنیم. درختان در واقع شریانهای زندگی و سرمایه ها و ثروت‌های جامعه بوده و در فرایند توسعه و آبادانی مناطق و حفظ محیط زیست، نقش ارزنده‌ای ایفا می‌کنند. درختان، با جذب گازهای سمی به ویژه: دی اکسید کربن و تولید اکسیژن، موجب تصفیه هوا، تسهیل تنفس و ایجاد نشاط و طراوت در موجودات زنده می شوند. وجود پوشش گیاهی به ویژه درختان، در فضاهای دود آلود ماشینی یکی از نیازهای مهم انسان امروزی بوده و در نبود آنها انواع بیماری‌های تنفسی مجال فعالیت پیدا می کنند؛ به همین علت ساکنان مناطق سرسبز و دارای پوشش گیاهی و جنگلی کمتر به انواع بیماری‌های تنفسی مبتلا می‌شوند و اغلب از سلامت و شادابی نسبی برخوردار هستند.

مراغه یکی از شهرهایی است که به لحاظ برخورداری از طبیعت استثنایی به باغ شهر آذربایجان و بلکه ایران معروف شده و مانند نگینی در میان شهرهای ایران می درخشد. متاسفانه فضاهای سبز و باغات این شهرستان سالهاست در معرض تاخت و تاز افراد فرصت طلب و سودجو قرار گرفته و با خشکانیدن و قطع مداوم درختان در سطوح قابل توجهی از باغات میوه کاربری آنها را به مناطق مسکونی، تجاری و تفریحی تبدیل می کنند. در برخی از روستاها نیز به بهانه توسعه مسکن روستایی باقطع درختان، کاربری باغات میوه و فضاهای سبز به مسکونی تبدیل می‌شود. همچنین صاحبان آپارتمانها در برخی از خیابان های شهر وجود درختان در جلوی آپارتمانها را مزاحم دانسته و با ریختن مواد اسیدی در پای درختان، آنها را به طور تدریجی می خشکانند که نمونه بارز آن در اغلب خیابان‌های شهر از جمله خیابان پاسداران  مشاهده می شود.

همچنین قطع درختان در سطوح گسترده در محدوده روستای نوا و تبدیل کاربری باغات این روستا به مسکونی و تجاری به سرعت ادامه دارد. در ماههای اخیر در روستای کرده ده، دهها درخت سیب قلع و قمع شده و معلوم نیست که هدف از آن چه بوده است.

 از مناطق دیگری که در آنها عملیات قطع درختان و تبدیل کاربری باغات به مسکونی و تجاری ادامه دارد می توان به حوالی کوی فرمانداری، میدان عبدالقادر، کوی باغ بیگم، میادین: کریمی و تجریش، اوایل خیابان خلیل الله، کوی الهیه، منطقه معروف به: چهل توتها و اکبرآباد، حوالی محله هاشم آباد، پشت هتل بزرگ مراغه: دوازده متری اتحاد، بلوار قدوسی، میدان سهند، بلوار الغدیر،مسیر بلوار شهید سلیمانی، میدان تپلی باغ، اطراف تپه دور به دوران... اشاره کرد

متأسفانه باید گفت که مسئولان ما در مقابل این مشکل اساسی ذره ای احساس مسئولیت نمی کنند و مسائل مهم شهر را به امان خدا رها کرده اند!! اگر روند قطع درختان در این شهر به روال فعلی ادامه داشته باشد در آینده ای نه چندان دور از باغشهر مراغه به جز نامی در اوراق تاریخ باقی نخواهد ماند و این شهر سر سبز به کویری بی آب و علف تبدیل خواهد شد. از آنجا که قطع حتی یک اصله درخت قانونا جرم محسوب می شود از مسئولان ذی ریط، به ویژه دادستان پر تلاش و دلسوز مراغه انتظار می رود که با ورود به این مسئله مهم، دست سود جویان را از قلع و قمع درختان در محدوده و خارج از محدوده شهر و تغییر کاربری باغات و فضاهای سبز به مسکونی و تجاری به طور جدی کوتاه کنند و آنان را مورد پیگرد قانونی قرار دهند.

به تاریخ: سی و یکم اردیبهشت ماه 1400 عباسعلی خسروداد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.