یادآوری : در قسمت های گذشته با تأکید بر تعارض تبلیغات بی رویه و نامتعارف نامزدها با ویژگی های ایجابی یک نماینده این حرکت ها را نوعی بی تعهدی و عدم پای بندی به قانون ارزیابی نمودیم و خاطر نشان کردیم که نامزدهای متخلف و قانون شکن ، حتی اگر از بالاترین مدارج علمی و بهترین تخصص ها و توانمندی ها برخوردار باشند ، قابل اعتماد نبوده و صلاحیت ورود به مجلس شورای اسلامی را نخواهند داشت . همچنین با اشاره به این نکته ی مهم که حضور عالمانه و هوشمندانه ی مردم در پای صندوق های رأی گیری یک وظیفه ی همگانی محسوب می شود ، مردم را به مطالعه ی هر چه بیشتر پیشینه ی نامزدها و انتخاب گزینه های اصلح دعوت کردیم ...
و اما با نام نویسی داوطلبین ورود به عرصه ی انتخابات و تأیید صلاحیت برخی از آنان توسط شورای محترم نگهبان ، جامعه به طور جدی تر در فضای انتخاباتی قرار گرفته و فعالان این عرصه وارد فاز جدیدی از این رخداد مهم و سرنوشت ساز شده ه اند . تقویم انتخابات شامل فرایندهای چندگانه ای است که دست اندرکاران ، اجرا و نظارت را ناگزیر از فراهم نمودن بستری سالم و عاری از هر گونه آلودگی برای رقابت نامزدها و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی از این بستر می کند ؛ تا مردم بتوانند با اطمینان کامل از امنیت آراء خود به پای صندوق های رأی بروند و گزینه های مورد نظر خود را در یک فضای آزاد و آرام انتخاب کنند .
هر چند تبلیغات لازمه ی هر انتخابات است و هر یک از نامزدها حق دارند با استفاده از فرصت فراهم شده برای تبلیغات ، برنامه های خود را برای مردم تشریح کنند ؛ اما هر گونه سوء استفاده از این فرصت به هر شکل ممکن قانوناً جرم محسوب شده و برای مرتکبین مجازات هایی تعیین شده است . در قسمت های گذشته به مواردی از تخلفات و قانون شکنی های برخی از نامزدها از جمله : صرف هزینه های میلیاردی به قصد خرید آراء مردم و دادن شعارها و وعده های اغلب ناشدنی و ناممکن اشاره نمودیم و از آن ها به عنوان نوعی سرمایه گذاری در یک طرح سودآور یاد کردیم ... تخلف دیگری که برخی از نامزدها در جریان فعالیت های انتخاباتی مرتکب می شوند ، تخریب رقبا و بزرگ نمایی ضعف های آنان است . این گروه از نامزدها در ستاد خود گروهی را تحت عنوان : « تیم تخریب » تعیین می کنند و آنان را موظّف به طرح ریزی و اجرای برنامه های تخریب می نمایند. این عده با مجموعه ای از اقدامات ناپسند شامل توهین ، تهمت و افترا به زعم خود می کوشند رقبا را از میدان به در کنند و رأی آنان را در صندوق خود بریزند ! ، غافل از این که مردم آگاه تر و واقع بین تر از آنند که فریب تبلیغات منفی را نخورند و واقعیت ها را آن چنان که هست نه بینند .
تخریب رقبادرواقع از ضعف وناتوانی افراد ناشی می شود ؛زیرااگرفردهنری داشته باشدویاکارآمدترازرقبای خودباشدبه جای تخریب امتیازات وتوانمندی های خودرابه رخ آنان می کشدومردم رابه مقایسه وداوری دعوت می کند.
این قبیل رفتارها از سوی نامزدها علاوه برسلب اعتماد مردم و ریزش قابل ملاحظه ی رأی آنان در واقع گناه محسوب می شود و خلاف اخلاق و قانون است .
در این میان دست اندرکاران اجرا و نظارت برانتخابات وظیفه ی سنگینی بر دوش دارند و شایسته است که با تحت نظر گرفتن این قبیل حرکت ها مواردی را که طبق قانون جرم یا تخلف محسوب می شوند در پیشینه ی متخلفین ثبت و با آنان برخوردکنند. بدیهی است که هر گونه سستی و بی تفاوتی در برخورد با این گونه تخلفات از سوی هر کس و در هر مقام و موقعیّتی نابخشودنی است. ادامه دارد