نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

آهای مردم! من آمده‌ام (قسمت هفتم و آخر)

روز شمار انتخابات دهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی ، در شرایطی به هفتم اسفند ماه « روز رأی گیری » نزدیک می شود که از 38 نفر داطلب نامزدی در حوزه ی انتخابیه ی مراغه وعجب شیر 17 نفر بنا به دلایلی از دور رقابت ها خارج و 21 نفر بقیه که اسامی آنان برای آگاهی مردم در سطح عمومی منتشر شده است ؛ عملاً وارد میدان رقابت شده اند . در هفته های اخیر طی 6 مقاله ی مسلسل و نسبتاً مفصل ، تحت عنوان « آهای مردم ، من آمده ام » هر آن چه که لازم بود مردم درباره ی شرایط و الزامات یک انتخاب صحیح و منطقی و برگزاری انتخاباتی سالم و مطمئن ، بدانند نوشتیم و آگاهی های لازم را در این زمینه ارایه نمودیم ؛ که امیدواریم محتوای این مقالات مورد توجه و استفاده ی مردم عزیز قرار بگیرد .
در هفتمین و آخرین قسمت این نوشتار ، برای اطلاع آن عده از عزیزانی که به این مقالات دسترسی پیدا نکرده اند ، خلاصه ای از مندرجات 6 قسمت گذشته را جمع بندی و از نظر خوانندگان محترم می گذرانیم . در این مقالات ، بیش از هر چیز به ضرورت حضور آگاهانه و هوشمندانه ی مردم در پای صندوق های رأی گیری تأکید ورزیدیم و آنان را از انتخاب کورکورانه و متعصبانه و یا خدای ناکرده با انگیزه های مادی و ملاحظات عاطفی ، فامیلی  و قومی و تحت تأثیر انواع شعارها و وعده ها و تطمیع ها و تملق ها و بزرگ نمایی ها ... بر حذر داشتیم و با برشمردن وظایف ، مسئولیت ها و اختیارات قانونی نمایندگان ، از جمله : قانون گذاری و نظارت در اجرای قوانین ، تصویب لوایح ،اراییه ی طرح ها، اظهار نظر و تحقیق و تفحص در کلیه ی امور کشور ، تصویب  عهدنامه ها و مقاوله نامه و قراردادها و موافقت نامه های بین المللی ، برقراری حکومت نظامی ، گرفتن و دادن وام یا کمک های بدون عوض داخلی و خارجی ، استخدام کارشناسان خارجی ، تصویب اعتبار نامه ی وزرا و روسای جمهور ، استیضاح وزرا و روسای جمهور ، دادن رأی به عدم کفایت رییس جمهور ،رسیدگی به شکایات مردم از طرز کار مجلس یا قوه ی مجریه و قضاییه و ... رأی دهندگان را به واقع بینی و دقت نظر و دور اندیشی در انتخاب نمایندگان فرا خواندیم .
همچنین با تبیین شاخص های یک نماینده ی خوب و توانمند ، از جمله : صداقت ، امانت ، سلامت نفس ، تعهد ، دلسوزی ، مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری ، قانون مندی ، تواضع ، شناخت کافی از اوضاع اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی کشور و حوزه ی انتخابیه وآگاهی از تحولات و رویدادهای جاری در کشور های جهان و ... مردم را به مطالعه ی دقیق در احوال نامزدها و انتخاب گزینه ها ی اصلح سفارش نمودیم .
و بالاخره نامزدها را به رعایت قواعد بازی ، احترام به قوانین ،امتناع از افراط و تفریط و ریخت و پاش ها و بذل و بخشش های بی رویه و خارج از حد ،پای بندی به اخلاق و حفظ حرمت رقبا و خودداری از توهین و تخریب و افترا در حق آنان، پرهیز از هر گونه شعار و وعده و وعید دروغین و بی اساس ، دوری از دروغ و فریب و ... دعوت کردیم ...
در این جا ضمن دعوت مردم به حضور حداکثری و در عین حال آگاهانه در انتخابات ، دفتر این بحث را با تذکر ناگفته هایی چند فرو می بندیم و تا گشایش دفتری دیگر خوانندگان را به خدای بزرگ می سپاریم .
تجربه ی دوره های گذشته گویای این واقعیت است که برخی از کاندیداها با اتخاذ روش های نامعقول در تبلیغات ، وضعیتی را به وجود می آورند که به هیچ وجه شایسته و در شأن یک فرد مدعی قانون مداری نیست . این عده با نصب و پخش بی رویه و ناموزون  تعداد زیادی عکس و بنر و پوستر و پارچه نوشته وآگهی دیواری در سطوح مختلف شهر موجبات به هم ریختگی معابر و خیابان ها ، کراهت چهره ی شهر و آلودگی محیط زیست را در سطحی گسترده فراهم می آورند و از این طریق خسارات قابل توجهی به اموال عمومی وارد می سازند . گستردگی این ریخت و پاش ها در حدی است که با وجود بسیج کارگران زحمت کش شهرداری و جمع آوری زباله ها ی تولید شده از سطح کوچه و بازار ، اثرات مخرب آن ها ماه ها  چون زخمی چرکین در چهره ی شهر باقی می ماند و دل هر بیننده ای را به درد می آورد .
با تأکید بر این نکته ی مهم که یک نماینده باید سمبل و نماد اخلاق شهروندی و قانون مداری بوده و به نظافت و زیبایی شهر بیش از سایرین حساس باشد ، کلیه ی نامزدها و طرفداران آنان را به اتخاذ روش های مطلوب و منطقی در تبلیغات و رعایت حد اعتدال در بکار گیری ابزارهای تبلیغات دعوت کرده و به آنان توصیه می کنیم : با نصب فقط یک عکس (درابعاد مصوب) و یک بیوگرافی در چند نقطه ی شهر ، هزینه های چاپ و پخش آن همه عکس و پوستر و ... را صرف زیباسازی و مبلمان شهری کرده و با این کار نشان دهند : قبل از این که یک نماینده ی خوب باشند ، یک شهروند خوب هستند .
نامزدها باید به این حقیقت توجه داشته باشند که اتخاذ روش های نامطلوب در بکارگیری ابزارهای تبلیغ  به ضد تبلیغ بدل می شود و مردم را به واکنش منفی در قبال نامزدهای بی ملاحظه و متخلف وامی دارد ودر نتیجه موجب ریزش رأی آنان می شود .
از همه ی این ها گذشته  در شرایطی که اکثریت مردم از سختی معیشت رنج می برند و بیشتر خانواده ها قادر به تأمین هزینه های زندگی خود نیستند ، هزینه های آنچنانی برای تبلیغات توسط نامزدها به هیچ وجه منطقی نبوده و لازم است مسئولان ذیربط از تداوم آن به طور قاطع جلوگیری به عمل آورند .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.