نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

سخنی بااستاندار جدید استان آذربایجان شرقی "3 وآخر "


اشاره:

در قسمت های گذشته ضمن تبیین نکات قابل تأمل درباره ی وضعیت کلی مراغه و ارایه ی تصاویر گویا از کاستی ها و کمبودهای موجود، در بخش ها و حوزه های مختلف ، استاندار محترم را به اتخاذ تدابیر لازم برای رفع این کاستی ها فراخواندیم و اظهار امیدورای نمودیم که ایشان تحقق توسعه­ ی فراگیر مراغه و جبران عقب­ ماندگی­ های این شهر را در رأس برنامه ­های کاری خود قرار دهند... این قسمت را با بیان نکاتی دیگر در ارتباط با مسایل مبتلا به شهرمان پی می­ گیریم.

در حوزه­ ی فرهنگ و هنر: مراغه با وجود پیشینه ­ی افتخارآمیز در این حوزه، مفاخر و مشاهیر برجسته و نام­ آور در عرصه­ ی شعر و ادب و هنر ، چندین تشکل فرهنگی و هنری و به ­رغم یدک کشیدن عنوان پرطمطراق پایتخت فرهنگی استان آذربایجان­ شرقی، متأسفانه از امکانات و زیرساخت­ های لازم و کافی برای فعالیت­ های متنوع فرهنگی محروم بوده و از کاستی­ های فراوان در این عرصه به شدت رنج می­ برد.

در سال­ های گذشته، فرهنگ­ سرای کوچکی شامل یک تالار نه ­چندان مجهز و آبرومند و چند اتاق کوچک و بزرگ که در حال حاضر به محل استقرار اداره­ ی فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه اختصاص یافته است، احداث شده که به علت فقدان امکانات مورد نیاز برای فعالیت­ های گسترده­ ی فرهنگی، به هیچ وجه در شأن و شایسته ­ی دومین و بزرگترین شهر استان پس از تبریز و پایتخت فرهنگی استان آذربایجان­ شرقی نیست.

علاوه بر محرومیت مراغه، از یک فرهنگ سرای جامع و مجهز، بودجه­ ی فرهنگی این شهر، به اندازه ­ای نازل و اندک است که تشکل ­های مورد اشاره اغلب از اجرای برنامه­ های متنوع خود باز می­ مانند.

لذا ایجاد زیرساخت­ ها و اختصاص بودجه­ ی موردنیاز برای تداوم فعالیت­ های فرهنگی­ مورد درخواست شهروندان مراغه­ ای از استاندار محترم می­ باشد.

در بحث فرمانداری ویژه: در مدت چند سالی که از تصویب طرح ارتقای سطح مدیریتی مراغه و چندین شهر دیگر به فرمانداری ویژه، در هیئت محترم دولت می ­گذرد، این شهر از مزایای ویژه ­ای که نشان­ دهنده ی یک تحول اساسی در شئون مختلف اداری ، اجتماعی و اقتصادی آن بوده باشد برخوردار نبوده و در این مدت تنها به تغییر عنوان فرماندار به معاون استاندار و روسای برخی از ادارات به معاون مدیر کل اکتفا شده است، بی­ آنکه اختیارات متناسب با این عناوین به آن­ان تفویض گردد و یا اعتبارات و امکانات لازم به این شهر تعلق گیرد.

آقای استاندار! مردم مراغه به رغم یدک کشیدن عنوان شهروند شهرستان ویژه کماکان با مشکلات اداری و اجتماعی مواجه بوده و مجبورند برای انجام برخی امور اداری، رنج سفر به مرکز استان را به خود هموار کنند و در این راه زحمات و هزینه­ های فراوانی را متحمل شوند، لذا انتظار مردم از جنابعالی ایجاد تحول اساسی در حوزه­ ی اختیارات ادارات، به ویژه بانک­ ها و افزایش اعتبارات و امکانات این شهر متناسب با شأن عنوان فرمانداری ویژه بوده و امیدوارند در این زمینه مساعدت­ های لازم را مبذول فرمایید.

آقای استاندار! همان طوری که در ابتدای این سخن اشاره شد، مشکلات و کاستی­ های کهن شهر مراغه بیش از آنست که در این مختصر بگنجد، نگارنده در این وجیزه تنها به گزیده­ ها و نمونه ­هایی از صدها مشکل و نارسایی که شهروندان مراغه­ ای با آن­ها دست به گریبانند اشاره نمودم و اگر می­ خواستم مسایل مبتلا به این شهر را مو به مو به تصویر بکشم به قول معروف: مثنوی هفتاد من کاغذ می ­شد.

آقای استاندار! این مشکلات، نتیجه و ماحصل بی­ برنامه ­گی و بی­ عملی مدیرانی است که در قبال مسایل مورد اشاره احساس مسئولیت نمی ­کنند و با دادن وعده­ های توخالی به مردم، حل مشکلات آن­ان را به فردا و فرداهای دیگر موکول می­ کنند و انگیزه­ ای برای خدمت­ رسانی به مردم ندارند.

آقای استاندار! استانداران پیش از شما عمدتاً مراغه را فراموش کردند و واقعیت­ های تلخ و ناگوار این شهر را نادیده گرفتند. آن­ان در مدت تصدی خود در این سمت به ندرت به مراغه سفر کردند و کمتر با دردها و نیازهای مردم آشنا شدند. آقای استاندار! مردم مراغه از شما انتظار دارند: با یک برنامه زمان بندی شده و منظم سری به مراغه بزنید و در یک ارتباط تنگاتنگ و چهره به چهره با مردم، با مشکلات و مطالبات آن­ان از نزدیک آشنا شوید و به عبارتی آن­ها را لمس کنید.

آقای استاندار! شما در مراسم معارفه­ ی خود وعده ­ها و نویدهای امیدبخش و خوشحال کننده ­ای به مردم استان دادید و آن­ان را با نمودار شدن افق ­های روشن در فردای زندگی شان امیدوار نمودید. وعده­ ی احیای دریاچه ­ی ارومیه ، وعده ­ی ایجاد فرهنگستان زبان و ادبیات آذری در استان، وعده­ ی ایجاد بسترهای ورود سرمایه­ های بخش خصوصی به استان، وعده­ ی جلوگیری از مهاجرت یا ترک وطن مردم استان، وعده­ ی افزایش بودجه­ ی سالیانه و سایر اعتبارات ملی در قالب اعتبارات خارجی ، وعده­ ی فراهم نمودن بسترها و زیرساخت­ های توسعه ­ی استان و شکوفایی بخش خصوصی، وعده­ ی اتمام طرح­ های نیمه تمام که طی سالیان دراز در رکود و گاهاً در تعطیلی به سر می­ برند، وعده­ ی تحقق عمران و آبادانی استان با استفاده از قوانین مترقی و با روش­ های نوین و کمترین وابستگی به درآمدهای نفتی ، وعده­ ی ارتقای روح صفا و صمیمیت و اخوت و برادری در بین مردم و مسئولان استان، وعده­ ی برگرداندن نشاط و شادابی به مردم بزرگوار استان، نوید ارتقای عزت و اقتدار حکومت اسلامی و پاسداری از خون شهدا، وعده­ ی کمک و مساعدت به هنرمندان، شعرا و نویسندگان استان جهت خلق آثاری نو، و بالاخره وعده­ ی بازگرداندن آذربایجان به جایگاه واقعی خود... وعده ­­هایی بودند که شما در مراسم معارفه ­ی خود به مردم دادید و آن­ان را به تحقق توسعه­ ی فراگیر استان و رفع مشکلات و کاستی­ ها و ... امیدوار نمودید.

با سپاس فراوان از روحیه­ ی دردآشنایی و مسئولیت شناسی جنابعالی و تشکروقدردانی از برنامه­ های خوبی که در بدو شروع به کارتان برای اعتلای استان و پیشرفت و تعالی آن ارایه نمودید، دفتر این سخن را تا سخنی دیگر فرو می­ بندیم و توفیق روزافزون شما را در ارایه­ ی خدمات بی ­منت به مردم بزرگوار استان از درگاه خداوند قادر متعال خواهانیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.