نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

شگفتی های شهر هرت، " قسمت سی و پنجم"

 

 

  لابد، شما هم این ضرب المثل ایرانی را که: " فلانی اسمش به کوشش خورده است" را شنیده اید.  این ضرب المثل، مصداق حال کسانی است که به لقبی هر چند ساختگی و غیر واقعی ملقب می شوند و از بس با آن لقب نامیده می شوند که با آن همذات پنداری می کنند و می کوشند رفتار و کردار خود را متناسب با ویژگی های آن تطبیق دهند!

برای نمونه:  در قدیم دو نفر باربر در بازار به کار باربری مشغول بودند  که یکی از آنان سر به راه تر و کارآمد تر از دیگری بود و به همین علت از سوی کسبه بازار به  "پهلوان " ملقب شده  بود  و همه او را به همین نام صدا می کردند؛  لذا بر اساس قاعده همذات  پنداری با تقلید از پهلوانان واقعی سنگین ترین بار ها را در دورترین فاصله ها جابجا می کرد و خم به ابرو نمی آورد. و اما آن دیگری با وجود اینکه از لحاظ نیروی بدنی از همکار خود چیزی کم نداشت و قادر بود بارهای سنگین تری را حمل کند؛  چون اغلب از زیر کار در می رفت، از سوی بازاریان:  "تنبل خان"  لقب گرفته بود و در اثر تکرار این لقب با تنبل خان واقعی همذات پنداری کرده و بیشتر وقت خود را به بطالت و بیکاری سپری می‌کرد.

این داستان به درستی مصداق حال اهالی شهر هرت، است و بر مصداق مثل: " اسمش به گوشش خورده"  و نیز قاعده همذات،  پنداری رفتار و کردارشان متناسب و همسو با شرایط و ویژگی های این شهر بی همتا شکل گرفته است؛ کما اینکه امروز این ویژگی ها در سبک زندگی و روابط و مناسبات اجتماعی آنان به روشنی متجلی بوده و قابل مشاهده و ملموس است.

 از هرتی و هردمبیلی بودن رانندگی این حضرات که در دنیا بی همتاست بگیریم تا پخش بی رویه و بی ملاحظه زباله‌ها در سطح گذرگاه ها، با وجود ظروف زباله در چند قدمی آنان.  از پرخوری و مصرف گرایی و اسراف در مصرف تا پول پرستی و علاقه بیش از حد به تحصیل مال و ثروت، بی آنکه بدانند ثروت برای زندگی است نه زندگی برای فراهم کردن ثروت.از گرایش به فساد مالی  و اداری و رانت خواری و پارتی‌ بازی که در شهر هرت،  تا دلت بخواهد رواج دارد.  تا سوء استفاده از مقام ها و موقعیت ها به نفع خود و فک و فامیل خود. ازبخل ورزی و حسادت و عیب جویی تا تخطئه و تحقیر و تمسخر دیگران. از نداشتن روحیه نقد پذیری و ظرفیت شنیدن سخن حق و نپذیرفتن عیب ها و نقص های گونا گون در خویشتن خویش. تا  سرسری گرفتن کارها حتی کارهای مهم و حیاتی و بی دقتی در انجام امور.از  بی برنامگی، بی‌ مسئولیتی و ضعف مدیریت تا تملق و چاپلوسی و کاسه لیسی و حتی دستمال کشی برای رسیدن به اهداف نامشروع خود، تا فقدان عزم و اراده استوار در پیگیری مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی محیط زندگی خود.از فقدان روحیه حق جویی، حق طلبی و سستی و کوتاهی در احقاق حق،  تا ترجیح منافع شخصی به مصالح عمومی و عدم رعایت حقوق دیگران. و بالاخره عدم پایبندی به وظایف و مسئولیت های اجتماعی از جمله ویژگی هایی است که اهالی شهر هرت، در اثر همذات پنداری با این شهر عجیب و غریب و استثنایی بدانها مبتلا شده اند؛ لذا از درگاه خداوند متعال برای ایشان شفای عاجل مسئلت دارم!

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.