ادامه از قسمت سوم
اشاره:
در قسمت سوم این یادداشت ها ضمن تاکید بر ضرورت مطالعه دقیق و جامع، در پیشینه و کارنامه کاندیداها و کسب آگاهی های لازم از میزان تعهد و توانمندی آنان، برای ایفای وظایف و مسئولیت های نمایندگی، متذکر شدیم که مردم باید از دادن رأی به کاندیداهایی که برای شان ناشناخته بوده و نمی دانند از چه قابلیت هایی برخوردارهستند؛ بپرهیزند و به افرادی رای بدهند که مورد وثوق آنان بوده و شایستگی خود را در عمل به اثبات رسانیده باشند.
برخی از کاندیداها به رغم سالها دوری از زادگاه خود و اقامت طولانی مدت در غربت و در شرایطی که هیچ گونه آگاهی و اشراف به مشکلات و نیازهای حوزه انتخابیه و تحولاتی که در آن به وقوع پیوسته است ندارند؛ در بزنگاه انتخابات، به عرصه میآیند و با کاندید کردن خود، انتظار دارند که مردم صرفاً، به اعتبار بومی بودن شان، چشم و گوش بسته به آنان رأی بدهند!
این عده با این ادعا که در طول مدت اقامتشان درغربت، ارتباط خود را با زادگاه خود حفظ کرده و آنی از رخدادها و تحولات آن غافل نبوده اند؛ خود را واجد شرایط نمایندگی و یک سر و گردن برتر و بالاتر از کاندیداهایی می دانند که از بدو تولد در زادگاه خود اقامت گزیده اند و چه بسا منشاء خدمات ارزنده ای برای همشهریان خود بوده اند.
در دورهای گذشته دیدیم که افراد غیر بومی و از اهالی سایر شهرها در شرایطی که کوچکترین اطلاعی از وضعیت عمومی این شهر نداشتند؛ خود را از این حوزه کاندید کردند و با انواع ادعاها، شعارها و وعده های سر خرمن، مصر بودند که مردم به آنان رای بدهند! اینان حتی پا را از این هم فراترمی نهادند و در نهایت بی شرمی برای کاندیداهای بومی و شناخته شده پرونده سازی می کردند و با انواع ترفند ها می کوشیدند، آنان را از میدان به در کنند و خود جای آنان را بگیرند!
شاید در این دوره هم شاهد این قبیل پدیدهها باشیم؛ بنابر این باید هوشیار باشیم و با توجه به اینکه حتی یک رای اشتباه می تواند سرنوشت ما را عوض کند، آن را بدون مطالعه و شناخت کافی از کاندیداها در صندوقها نریزیم.
برای شناخت شایستگی و توانمندی نامزدها راه های زیادی وجود دارد. اگر خودمان بنا به عللی قادر به شناسائی آنان نبودیم، باید آگاهی های لازم را در این زمینه از افراد آگاه و در عین حال معتمد و مورد اطمینان خود کسب کنیم.
با عنایت به اینکه نامزد ها هفته ها و بلکه ماه ها قبل از هفته تبلیغات اعلام حضور می کنند؛ لذا فرصت کافی برای شناسایی آنان و پی بردن به نقاط قوت و ضعف شان داریم و می توانیم با یک مطالعه جامع و فراگیر، گزینه های مورد اطمینان خود را بشناسیم و به آنان رای بدهیم.
باید در نظر داشته باشیم که انتخاب کورکورانه و یا "بد و بدتر!" در شان یک انسان بالغ و عاقل نیست و در این خصوص به قول معروف: "نباید بی گدار به آب بزنیم." همانطور که قبلا هم اشاره کرده ام نماینده، کالا نیست که آنرا در صورت نا مرغوب و یا تقلبی بودن عوض کنیم؛ لذا باید در هنگامه انتخابات، چشم و گوش خودرا به واقعیت ها باز کنیم و در انتخاب نماینده خود، نهایت دقت و مراقبت را به کار بندیم. ادامه دارد
عباسعلی خسروداد