نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

در و دیوار شهرمان را با نصب بی رویه‌ی هزاران برگ آگهی ترحیم و تسلیت سیاهپوش نکنیم

نمی‌دانم ، واقعاً نمی‌دانم ! چگونه ، با چه زبانی وتاکی باید گفت ونوشت وفریاد کرد که ای مردم ، ای همشهریان ، و ای مسوولان ، این آگهی های دیواری ، بویژه آگهی های تشیع وترحیم وتسلیت ، آنهم ، در تیراژبسیار بالاونسخه های متعدد ، چهره ی شهرمان را زشت ونازیبا می کند،شهرمان را به شهر اموات وارواح تبدیل می کند ، در ودیوار شهر را به رنگ عزا درمی آورد، در روحیه ی مردم تأثیر منفی می گذارد ، به اماکن واملاک مردم خسارت وارد می کند ، محیط زیست مان را می آلاید ، موجب اسراف واتلاف بیش از حد  درمصرف کاغذ می شود ،به اقتصاد کشورضربه می زند، هزینه های قابل توجهی را به مردم تحمیل می کند وبالاخره تداوم این روند به هیچ وجه ،مقبول ومعقول وپسندیده نیست واین حرکت در هیچ شهری جزمراغه معمول ومتداول نیست ...
  راستی چرا هم مردم وهم مسوولان ، چشم وگوش خود را به این واقعیت ها بسته اند ، چرا به این فریادها وقعی نمی نهند وپاسخی درخور ومناسب نمی دهند ؟ ومگر نه این است که این موضوع ، بارها ودراشکال مختلف ، از درج در مطبوعات گرفته تا تسلیم طومار چند متری با هزاران امضاء به مسوولین محترم ، از جمله امام جمعه ی محترم ـ فرماندار معزز ، اعضای محترم شورای شهر ، شهردار بزرگوار وسایر مسوولین منعکس شده واز آن ها برای رفع این معضل بزرگ وآزار دهنده استمداد شده است ؟
  آیا این عزیزان خودرا شهروندان این شهر نمی دانند ودرمعابر وخیابان های این شهر تردد نمی کنند واین وضعیت اسفبار وناراحت کننده را به چشم خود نمی بینند ؟ واگر می بینند که صد البته می بینند ، چرا نسبت به آن حساسیت نشان نمی دهند ، چرا در جهت رفع آن نمی کوشند وچرا حداقل جواب این معما را که گره کور این مشکل در کجاست و مسوولیت پاسخگویی به آن با کیستر نمی دهند؟
مگربارها وبه کرات ،درهمین نشریه وسایر نشریات از مردم شریف وبا فرهنگ مراغه درخواست نکرده ایم ، بجای چاپ آن همه آگهی ترحیم وتسلیت ، از تابلوهای   آماده ای که توسط برخی سازمانهای خیریه وامداد رسان تهیه وبا قیمت مناسب در دسترس عموم قرار داده شده استفاده کنند؟ ویا با تسلیت حضوری ـ تلفنی وپیامکی به بازماندگان متوفی ، به این حرکت غلط وناپسند خاتمه دهند؟
لازم به ذکر است که این تابلوها مدتهاست درشهرهای کوچک وبزرگ بویژه تبریز جایگزین آگهی های دیواری شده واین آگهی ها فقط دریک نسخه آن هم درتیراژ محدود توسط بازماندگان متوفی چاپ می شود وبا قید اسامی اظهار همدردی کنندگان درذیل آن، در تابلوهای مشخص ومکان های ازپیش تعیین شده نصب می شوند .
چرا با درگذشت یک نفر درشهرما باران آگهی های ترحیم وتسلیت در فضای شهرمان باریدن می گیرد ، چرا به دست خودمان چهره ی شهرمان را زشت ونازیبا می کنیم ، چرا به آن رنگ ماتم وعزا می بخشیم ؟
بیایید با قبول این حقیقت که تداوم وضعیت موصوف ، شایسته ودرشأن شهروندانی که به پیشینه ی دیرینه ودرخشان تاریخی ـ فرهنگی خود می بالند وبه فرهیختگی وفرهنگ پروری شهره اند، نیست .عزم خودرا برای حل این مشکل بزرگ جزم کنیم واجازه ندهیم چهره ی شهرمان دراثر پیروی از یک رویه ی غلط این چنین زشت ونازیبا شود.
از مسوولین محترم ، اعم از امام جمعه ـ نماینده ی مردم درمجلس شورای اسلامی ، اعضای شورای شهر ، شهردار وهرکس دیگری که دراین زمینه مسوول است ودغدغه ی زیبایی وپاکیزگی این شهر را دارد ودلش برای اعتلای همه جانبه ی این شهر می طپد نیز انتظار می رود ، با عنایت به مراتب فوق ، برای مقابله با این حرکت ناموزون این بار به طور جدی وارد عمل شوند وبا عزم واراده ای راسخ درراستای جلوگیری ازاستمرار وضعیت موصوف گام های مثبت ومؤثری بردارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.