نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

سخنی با استاندار جدید استان آذربایجان شرقی (2)

درقسمت اول این نوشتار، درباره ی توسعه نیافتگی وعقب ماندگی مراغه طی سالیان دراز واین که این شهر،باوجود برخورداری ازظرفیت هاوپتانسیل های بالقوه ی فراوان درانواع زمینه ها،از کاروان توسعه‌ی متوازن وهمه جانبه فرسنگها،فاصله گرفته است...با استاندارمحترم سخن گفتیم و باتأکید برکاستی ها و تنگناهای موجود درحوزه ها وبخش های گوناگون وضرورت بازنگری وتوجه بیشتر به مشکلات ونیازهای اساسی این شهر،ازایشان در خواست نمودیم: باعنایت به واقعیت های موصوف،رفع تنگناها،جبران عقب ماندگی هاوتحقق توسعه ی فراگیر مراغه را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند واز مساعدت های لازم در این زمینه ها دریغ نورزند... 
 در این قسمت از نوشته، سخن خودرا درباره ی مشکلات وکاستی های موجود در سایر بخش هاوحوزه ها ، پی می گیریم وتوجه استاندارمحترم را به علل وعوامل وجودی این کاستی ها جلب می کنیم.
درحوزه ی راه های مواصلاتی ،مراغه در اثر محرومیت از جاده های استاندارد ،دربن بست مواصلاتی قرار گرفته وتنها جاده ای که این شهر را به اتوبان میانه زنجان متصل می کند به علت غیراستانداردبودن و وجود پیچ ها وپرتگاه های خطرناک در جای جای آن ونیز عبور اجباری روزانه صدها دستگاه وسیله ی نقلیه ی سنگین از این مسیر به طور مرتب از مردم قربانی می گیرد و خانواده ها را سوگ عزیزانشان داغدار میکند.دراین جاده که بیشتر به قتلگاه معروف شده در طول سال  ده ها تصادف منجر به فوت یاجرح رخ می دهد وازاین رهگذر خسارت های سنگین وبلکه جبران ناپذیری به اموال مردم وبه تبع آن اقتصاد کشور وارد می شود.
به رغم تصویب طرح احداث آزاد راه دراین مسیردرسال های اخیر ،عملیات اجرایی آن به علت عدم واگذاری اعتبارات مصوب »سهم دولت« ووجود برخی مشکلات ، تاکنون مسکوت مانده ودراین زمینه اقدام متقضی به عمل نیامده است. 
از آن جاکه احداث این آزادراه از آرزوها وخواسته های اساسی واولویت دار مردم منطقه محسوب بوده وتحقق آن موجب خارج شدن مراغه از بن بست مواصلاتی ونیز تسهیل عبور ومرور وسائط نقلیه خواهدبود،از محضرجنابعالی ،عنایت ویژه به این مسأله مورددرخواست می باشد.
ودر بحث منطقه ی ویژه اقتصادی :به استحضار می رساند؛با وجود گذشت نزدیک به3 سال از تصویب طرح تأسیس منطقه ی ویژه ی اقتصادی برای مراغه در هیئت محترم دولت وبه رغم وعده های مکرر مسوولان به مردم درخصوص بالفعل شدن این طرح،تاکنون گام های عملی در این زمینه برداشته نشده ومردم همچنان در انتظار شروع عملیات اجرایی آن روزشماری می کنند.
 با عنایت به اینکه طرح تأسیس منطقه ی ویژه اقتصادی در مراغه،تنها طرح مهم وزیربنایی می باشدکه بعد پیروزی انقلاب اسلامی به این   شهرتعلق گرفته واجرای آن می تواند ضمن فراهم نمودن بسترهای توسعه و شکوفائی اقتصادمراغه ،موجب ایجاد صدهافرصت شغلی برای اشتغال بیکاران وکاهش چشمگیرنرخ بیکاری گردد ، لذا مردم از جنابعالی انتظاردارند،با نگرش به اهمیت موضوع، مساعدت های لازم را برای عملیاتی شدن این طرح در اسرع وقت مبذول فرمائید.
 ناگفته نماند که اجرای این طرح باوجود بزرگی واهمیّت آن ، هیچگونه بارمالی برای دولت نداشته وبا واگذاری آن به بخش خصوصی وجذب سرمایه های این بخش می توان به این هدف بزرگ نایل شد.
دربخش اشتغال ، مراغه با وجود برخورداری ازپتانسیل های بالقوه ی فراوان برای ایجاد هزاران فرصت شغلی درحوزه های گوناگون ، دراثر فقدان یک برنامه ی مدون جهت بالفعل کردن این پتانسیل ها ، متأسفانه درمقایسه ی با سایر شهرستان های استان ازنرخ بالای بیکاری برخورداراست. 
 درشرایطی که مشکل اشتغال جوانان ، از دغدغه های اصلی خانواده هاست ، شمار کثیری از جویندگان کاربویژه دانش آموختگان دانشگاه ها بامعضل دردآوربیکاری دست به‌گریبانند‌‌‌‌‌ وتداوم این روند علاوه برایجاد مشکل معیشتی برای خانواده ها وممانعت از ازدواج بموقع جوانان ، این قشر عظیم از جمعیت مراغه را ناخواسته درمعرض آسیب های اجتماعی ، ازجمله اعتیاد قرار می دهد.
  که راهکار برون رفت ازاین گرفتاری ها ، برنامه ریزی برای بالفعل کردن پتانسیل ها واستفاده صحیح از ظرفیت های موجود جهت ایجاد اشتغال بوده ومی طلبد بااین مسأله دلسوزانه واز سراحساس مسوولیت برخورد کنیم وتنها دراین صورت است که می توانیم شاهد نجات این قشر مستعد ازخطراتی که درکمین آنهاست بوده باشیم.
درباره ی نیروگاه برق 1000مگاواتی : به استحضار میرسد؛به جز چندمصوبه ی نه چندان مهم از مصوبات سفرهای استانی دولت نهم ودهم برای مراغه ، بقیه ی مصوبات ، از جمله طرح احداث نیروگاه برق 1000 مگاواتی بقیه تاکنون به مرحله ی اجرا وعمل درنیامده اند.
 طرح احداث نیروگاه 1000 مگا واتی تنها طرح مهم ونان و آب داری است که پس از منطقه ی ویژه ی اقتصادی به مراغه اختصاص داده شده ، اما با گذشت نزدیک به 4سال ازتصویب آن ، هنوز دراین زمینه اقدامی به عمل نیامده است .لازم به ذکر است که بنا به ادعای یک شهروند آگاه مراغه ای ، با وجود اعلام آمادگی یک شرکت سرمایه گذار برای سرمایه گذاری دراین طرح ونیزاعلام آمادگی برخی ازمسوولان ارشد  بانک سپه برای مشارکت درآن ونیز فراهم بودن شرایط لازم جهت احداث این نیروگاه درمراغه ، با این مسأله به طورجدی برخورد نشده و مسوولان ذیربط از سرمایه گذاران فوق استقبال نکرده اند . 
 با عنایت به تأثیرمثبت این طرح درتوسعه وپیشرفت منطقه وحتی استان وفراهم شدن امکان اشتغال مستقیم وغیرمستقیم برای صدها نفر وبا توجه به اینکه چه بسا ممکن است طرح مورد بحث ، دراثر گذشت زمان وتعلل مسوولان ، لغو وبه فراموشی سپرده شود ، لذا از محضر استاندار محترم مصرانه درخواست می شود ، دراین زمینه تصمیمات لازم اتخاذ واوامر مقتضی صادر فرمایند ...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.