نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نارضایتی مردم از عملکرد ناوگان تاکسیرانی، در یک نگاه

اشاره :
تاکسی درواقع یک وسیله ی نقلیه عمومی است وکاربری آن صرفاً جابجایی مسافرین درون شهری وسرویس دهی به مردم دریک محدوده ی معین می باشد.
دارنده یا راننده ی تاکسی حق ندارد با این ادعا که تاکسی درتملک یااجاره ی اوست ، از این وسیله به  مثابه ی یک وسیله ی شخصی وبه دلخواه خود استفاده کند،بلکه موظف است آن رادرچهارچوب مقررات تاکسیرانی فقط درچرخه ی حمل ونقل عمومی به کار گیرد. مگردرموارد اضطراری که دراین صورت، می تواند با مراجعه ی به سازمان تاکسیرانی وطرح موضوع اضطرار ، مجوز لازم برای خارج کردن تاکسی از چرخه ی سرویس دهی را اخذ وبا نصب تابلوی (خارج از سرویس) برای مدت معین از سرویس خارج شود.
متأسفانه اکثریت قریب به اتفاق رانندگان  تاکسی ، بدون توجه به این مقررات ، از تاکسی مانند یک وسیله ی شخصی وبه میل خود استفاده می کنند واز سرویس دهی مطلوب ومنظم به مردم سرباز می زنند.
این گروه از رانندگان تاکسی ، هروقت که اراده می کنند وارد چرخه ی سرویس دهی می شوند ، هروقت که میل دارند فعالیت خودرا تعطیل می کنند .هرکسی را که می خواهند سوار می کنند ، هر مبلغی را که دوست دارند از مردم می گیرند ودرنهایت هرطوری که صلاح می دانند با مردم رفتار  می کنند.
تخلفات وخودمحوری های این قبیل از رانندگان یکی دوتا نیست ، برخی از آن ها با پرسه زدن درمعابر وخیابان ها ، فقط به دنبال مسافرین دربستی هستند واز سوار کردن مسافرین عادی آشکارا سرباز می زنند.شمارقابل توجهی ازآنها ، بجای حرکت درمعابر وخیابان ها وسرویس دهی مطلوب ومنظم به مسافرین ، با توقف وتجمع درگلوگاه ها وایستگاه های اصلی ، ضمن ایجاد اخلال در ترافیک شهری صرفاً به مقصدهای معین مسافر سوار می کنند وازمسافرین بین راهی کرایه های مقاصد اصلی را دریافت می کنند واین درحالیست که مردم دربسیاری از مسیرها از خدمات تاکسی ها محروم می شوند.
همچنین شمار زیادی از تاکسی ها به علت سرویس دهی اختصاص به مدارس ومؤسسات ، بویژه درساعاتی که مردم برای رسیدن به محل کاروخدمت ومراجعت به منزل به وسیله ی نقلیه ی عمومی نیاز دارند، از چرخه ی سرویس دهی عمومی خارج می شوند وموجب سرگردانی مردم درمعابر می شوند.
مورد دیگری که این روزها برای مردم به معضل اساسی تبدیل شده ، کمبود پول خرد است .این مسأله بهانه به دست رانندگان داده است که از برگشت بقیه ی پول مسافرین خوداری وازآن ها کرایه ی اضافی دریافت کنند.
  خودداری تاکسی هااز نصب نرخ کرایه های مصوب برای مسیرهای مختلف موضوع دیگری است که موجب می شود برخی از رانندگان متخلف از مسافرینی که از نرخ های مصوب بی اطلاعند کرایه ی اضافی دریافت کنند. 
  برخی از رانندگان نیز از درج کدچهاررقمی پی گیری تخلفات درشیشه ی جلو وعقب تاکسی خودداری می کنند.
واگذاری تاکسی به شاغلین وبازنشستگان واشخاصی که نیاز چندانی به درآمداین وسیله ندارند موجب شده تعدادی زیادی ازتاکسی ها درساعاتی که مردم به این وسیله نیاز دارند، ازچرخه ی سرویس دهی خارج شوند.
  برخورد نامناسب وبلکه بدرفتاری شماری از رانندگان با مسافرین وعدم رعایت کرامت انسانی آن از موارد دیگری است که گاهی به درگیری ومشاجرات لفظی وحتی ضرب وشتم مسافرین منجر می شود.
  پاره وکثیف بودن صندلی ها وداخل تاکسی نیز تخلف دیگری است که برخی از رانندگان مرتکب می شوند وموجب نارضایتی مردم از ناوگان تاکسیرانی می شوند.وموارد دیگری که این قبیل رانندگان درجریان جابجایی مسافرین مرتکب می شوند ومردم را دراستفاده ی مطلوب از این وسیله درتنگنا قرار می دهند.
  درشرایطی که دارندگان ورانندگان تاکسی موارد ی چون : افزایش بی رویه ی تعداد تاکسی ها ؛ عدم ارایه ی خدمات لازم از سوی سازمان تاکسیرانی به تاکسی ها ـ عدم مساعدت سازمان درتهیه ی لوازم ازجمله لاستیک ـ قطعات وتسمه وگرانی این اقلام دربازار آزاد ونیزهزینه های   تعمیر خودرو قلمداد می کنند، مردم فقدان نظارت کافی ومؤثر درکاررانندگان وتعلل سازمان دراعمال مقررات ، عدم آموزش رانندگان وکوتاهی درسازماندهی واصلاح ساختار ناوگان تاکسیرانی ودرنهایت کم توجهی سازمان تاکسیرانی به اعتراضات وشکایت های مردمی از رانندگان متخلف را از عمده ترین علل وعوامل بروز این تخلفات وآشفتگی ها دانسته ومعتقدند: سازمان با وجود دراختیارگرفتن پرسنل وامکانات پرهزینه وصرف هزینه های قابل توجه ، فاقداراده وتوانایی لازم برای ارایه ی خدمات مطلوب به مردم است . 
  ناگفته نماند که یکی ازعلل گرایش مردم به استفاده از وسیله شخصی درمسافرت های درون شهری که طبعاً پیامدهایی چون : معضل ترافیک ، آلودگی های زیست محیطی وافزایش بی رویه ی مصرف بنزین را به دنبال دارد ، نارسایی های موصوف درناوگان های حمل ونقل درون شهری، بویژه ناوگان تاکسیرانی وفقدان اراده ای استوار درمسوولان ذیربط برای رفع این نارسایی هاست. 
درپایان: پیشنهاد می شود ، بمنظور حل مشکل پول خرد ، تاکسی ها به سیستم الکترونیکی اخذکرایه مجهزشوند وتاتحقق این امر ، سازمان تاکسیرانی با چاپ بلیط وملزم نمودن مسافرین به تهیه بلیط به این مشکل خاتمه دهد.

نظرات 1 + ارسال نظر
لیدا پاشایی سه‌شنبه 29 بهمن 1392 ساعت 20:28

با سلام و خسته نباشید حضور سرور گرامی استاد خسروداد
طبق معمول به مشکل مهمی اشاره و رسیدگی کرده اید امید است تلاش ها ی جنابعالی در این راستا ثمر بخش باشد

سلام ازحسن نظرشما ممنونم . این تشویق هامرا به ادمه ی راهی که درپیش گرفته ام دلگرم می کند.موفق باشید.

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.