به جرأت می توان ادعا کرد : مراغه تنها شهریست که در آن ناودان های اکثر ساختمان ها و مغازه ها مشرف به معابر و پیاده روها هستند و آب حاصل از بارندگی ها را ، از ارتفاع بالا به سر و کول مردم سرازیر می کنند وآن ها را درمعرض مزاحمت و بلکه خسارت قرار می دهند .
بی تردید ، اعضای محترم شورای شهر - شهردار محترم ، معاونین و مدیران بخش های مختلف شهرداری و سایر مسوولین و خانواده های آن ها مانند بقیه ی شهروندان ، درمواقع بارندگی به منظور انجام امور شخصی و تهیه ی مایحتاج زندگی درمعابر و پیاده روهای شهرمان رفت و آمد می کنند و یا گاهی از سر احساس مسوولیت و اطلاع از کم و کیف خدمات ارایه شده و بررسی مشکلات و نارسایی های احتمالی و ملاحظه ی ضرورت ها و اولویت های حوزه ی مسوولیت خود ، سری به کوچه و بازار می زنند و در مسیر خود با ناودان ها و سایه بان هایی که آب حاصل ازبارندگی ها را از پشت بام ها و از ارتفاع بالا به سر ولباس عابرین سرازیر می کنند و طبعاً موجب ناراحتی و رنجش خاطرآن ها می گردند ، مواجه می شوند و به رأی العین می بینند که چگونه عابرین بیچاره ، از زن و مرد و کوچک و بزرگ ، از شر این مزاحمت ها در امان نیستند و از هر سمتی که حرکت می کنند در تیررس آب ناودان ها و سایه بان ها قرار می گیرند .
اما این که چرا هیچ کدام از آن ها به رغم مشاهده و لمس وضعیت موصوف ، به اصطلاح کک شان نمی گزد و در قبال این مزاحمت آشکار و ناراحت کننده و در عین حال سهل العلاج احساس مسوولیت نمی کنند و به فکر چاره نمی افتند ، پرسشی است که با وجود طرح مکرر و مؤکد آن در رسانه ها همچنان بلا جواب مانده و احدی به آن پاسخ مناسب و در خور نداده است .
همچنان که اشاره شد ، این قبیل بی نظمی ها و بی مبالاتی ها تنها گریبان گیر مردم مراغه است و نظیر آن درهیچ شهری مشاهده نمی شود . در سایر شهرها نه مسوولین اجازه ی چنین تخلفی را به مالکین ساختمان ها می دهند و نه مردم چنین وضعیتی را تحمل می کنند .
مهمانان و گردشگرانی که از شهرهای دور و نزدیک و چه بسا از کشورهای خارجی وارد مراغه می شوند ، با مشاهده ی وضعیت موصوف به حیرت می افتند و از خود می پرسند : مگر در این شهر قانونی برای مقابله با این قبیل تخلفات و مزاحمت ها وجود ندارد و هر کس آزاد است به منظور حفظ منافع خود برای مردم ایجاد مزاحمت و ایراد خسارت کند ؟
به راستی آیا شهرداری نمی تواند با یک اطلاعیه و تعیین ضرب الاجل ، مالکین ساختمان ها را ملزم به سامان دهی ناودان های مزاحم و تغییر مسیر آن ها کند ؟ و در صورت بی توجهی آن ها به مفاد این اطلاعیه ، رأساً وارد عمل شود و هزینه ی آن را در فیش های عوارض نوسازی منظور نماید ؟
اصلاً در کجای دنیا به مالکین ساختمان ها اجازه داده می شود ، ناودان های املاک خود را به معابر عمومی و سر ولباس مردم روانه کنند ؟ حتماً باید صدای مردم در بیاید تا مسوولی به وطیفه ی خود عمل کند ؟ آیا شهردار محترم فکر نمی کند ، همین یک مورد نارسایی به ظاهر کم اهمیت ، خدمات و زحمات ایشان را تحت الشعاع قرار می دهد و موجبات نارضایتی مردم را فراهم می آورد ؟
نمی دانم آیا این نوشته نیز مانند ده ها نوشته ای که پیش از این به قلم نگارنده درباره ی مشکلات مبتلا به شهرمان به چاپ رسیده ، همچنان بلا اثر و بلا جواب خواهد ماند ، یا این بار دردل سنگ مسوولان اثر خواهد کرد ؟