نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

ما و انتخابات (قسمت سوم)

                                                                                                                                                                                                                                                                             یادآوری : در قسمت های گذشته ، ضمن تبیین اهمیت انتخابات ، بویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی و وظایف سنگین و خطیر نمایندگان ، درباره ی تخلّفات و بد اخلاقی های انتخاباتی و لزوم رعایت موازین اخلاقی و قانونی در تبلیغات ، به تفصیل سخن گفتیم ، مسئولان و دست اندرکاران اجرا و نظارت در انتخابات را به برپایی انتخاباتی سالم و بی خدشه فرا خواندیم ... و در نهایت به ضرورت حضور آگاهانه و هوشمندانه ی مردم در پای صندوق های رأی گیری تأکید ورزیدیم ...
و اما با نزدیک تر شدن به تاریخ برگزاری انتخابات ، طبعاً جنب و جوش کاندیداها و جریان های سیاسی ، برای فتح خاکریزهاو تحکیم مواضع خود در مقابل رقبا افزون تر و آشکارتر می شود و جامعه هر چه بیشتر ، در فضای انتخاباتی قرار می گیرد .
به لحاظ اهمیت بسزایی که انتخابات ،به ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی ، برای مردم دارد ، لازم است ، هریک از آحاد جامعه ، در فرصت باقیمانده تا روز رأی گیری ، درباره ی پیشینه ی کاندیداهای مطرح ، « کاندیداهایی که حضور آنان در عرصه های انتخابات قطعی شده » ، عمیقاً مطالعه کنند و شایسته ترینشان را برای انتخاب در نظر بگیرند و به کسانی رأی بدهند که در عین صداقت و سلامت نفس ، از توانایی های لازم برای انجام وظایف سنگین و خطیر نمایندگی برخوردار باشند و در حل مشکلات جامعه ، موثر واقع گردند .
بدون هیچ گونه تعارفی باید اذعان کرد که امروز مردم ، با مشکلات عدیده ای در حوزه های مختلف مواجهند ، تورم و گرانی ، معضل بیکاری ، مسأله ی مواد مخدر و اعتیاد و انواع آسیب های اجتماعی ، از جمله مشکلاتی هستند که گریبان مردم را گرفته اند و فشارهای مضاعفی را بر گرده ی خانواده ها تحمیل نموده اند . به رغم ارایه ی آمارهای ضد و نقیض ، درباره ی نرخ بیکاری و رشد شاخص های اقتصادی و نیز ادعای ایجاد هزاران فرصت شغلی در سراسر کشور ، امروز درصد قابل توجهی از جوانان جویای کار و دانش آموختگان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ، طعم تلخ بیکاری و بی پولی را تجربه می کنند و از احساس پوچی و بیهودگی رنج می برند .
حل مشکلات موصوف و ده ها مشکل و معضل و نارسایی دیگر در حوزه های مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی و سوق دادن جامعه به سمت آسایش و رفاه نسبی و در یک کلام ، نیل به اهداف توسعه ی متوازن ، تنها با شکل گیری مجلسی توانا و مسئولیت شناس ، با نمایندگانی دلسوز و خدمتگزار میسر بوده و تحقق این مهم در گرو حضور آگاهانه و عالمانه ی مردم ، درپای صندوق های رأی گیری و انتخاب نمایندگان واجد شرایط می باشد . لازمه ی آشنایی با توانمندی های نامزدها و تعیین میزان شایستگی و صلاحیت آنان ، مطالعه ی دقیق پیشینه و کارنامه ی فعالیت های اداری ، اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی آنان در ادوار مختلف زندگی بوده و باید هر یک از رأی دهندگان  با در نظر گرفتن کم و کیف این فاکتورها بهترین گزینه ها را برای انتخاب خود در نظر بگیرند .
در مطالعه ی احوال و ارزیابی میزان شایستگی و صلاحیت نامزدها باید به شاخص های آگاهی ، صداقت و امانت ، بهای بیشتری بدهیم . زیرا نماینده ای که بنا را به دروغگویی و خلف وعده بگذارد و با سوء استفاده از باور و اعتماد مردم  به آنان دروغ بگوید و یا آنان را با وعده های ناممکن و ناشدنی سرگرم کند ، حتی اگر به قول معروف ، علامه ی دهر هم باشد ، به درد نمایندگی مردم نمی خورد و باید از چنین فردی به آسانی عبور کرد و عطایش را به لقایش بخشید . از دیگر شاخص هایی که باید برای یک نماینده ی خوب  قایل شویم ، آگاهی و احاطه ی وی به مسایل روز جهان است . یک نماینده باید علاوه بر مشکلات کشور و حوزه ی انتخابیه ی خود از اوضاع سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی دنیا و تحولاتی که امروز در گوشه ، گوشه ی این جهان پهناور اتفاق می افتد ، اطلاع کافی و وافی داشته باشد تا بتواند در بحث های مختلف مجلس و تصمیماتی که درباره ی اداره ی امور کشور و روابط خارجی اتخاذ می شود اعلام نظر کند . یک نماینده همچنین  باید از دانش و تجربه ی کافی در امر اداره ی کشور و قدرت بیان و استدلال قوی برخوردار باشد تا بتواند در بحث های مجلس حرفی برای گفتن داشته باشد . این مهم نیست که قد یک نماینده چند سانتی متر باشد ، قیافه اش چگونه و نامش چه باشد ؛ بلکه مهم این است که  از دانش ، بینش ، پشتکار و روحیه ی خدمتگزاری برخوردار بوده و بتواند با نقش آفرینی در تصویب قوانین پیشرفته ، دفاع از حقوق موکلین ، تحقق توسعه ی حوزه ی انتخابیه و پاسخگویی به نیازها و مطالبات به حق و منطقی مردم و در نهایت انجام وظایف و مسؤولیت های نمایندگی  موفق عمل کند و رضایت خدا و خلق خدا را جلب کند ...     ادمه دارد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.