نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

در سالی که گذشت ... (قسمت اول)

راستی چه خوب بود اگر انسان در پرش های گوناگون زندگی خود (آخر هر روز - آخر هر هفته - آخر هر ماه و آخر هر سال )، لحظاتی به عقب بر می گشت و کارنامه ی خود را به دقت مورد بازنگری و موشکافی قرار می داد و با یک نقد منصفانه و به دور از هر گونه خودبینی و خودپسندی و تعصب ، سره را از ناسره جدا می کرد و آن ها را در ترازوی وجدان خود سبک ، سنگین می کرد و از خود می پرسید : روز گذشته - هفته گذشته - ماه گذشته و سال گذشته چه مقدار از کارهایش مثبت و مفید و مثمر ثمر و چه مقدار منفی و مضر و بی فایده بوده است؟ در محیط زندگی و در حوزه ی مسوولیت و مأموریتش منشاء چه خدمات و خیراتی بوده است ؟ چه کمکی به رفع مشکلات مردم نموده است ؟ ، چه گرهی از کار فروبسته ی خلق ا... گشوده است ؟ و یا خدای ناکرده چه اندازه نسبت به مسوولیت های ، اجتماعی - دینی ، اخلاقی و فرهنگی اش بی تفاوت بوده است ؟ و در مجموع کفه ی کارهای مثبت اش سنگین تر بوده است یا کارهای منفی اش ؟
اتخاذ این رفتار و روش ، برای هر یک از مسوولین و متولیان امور ، ( به طریق اولی ) لازم و ضروریست و چه خوب است اگر آن ها نیز قبل از این که دیگران عملکردشان را مورد بازبینی و ارزیابی و نقد قرار دهند ، لحظاتی به عقب بر گردند ، و وجدان خود را قاضی قرار دهند و در محکمه ی وجدان از خود بپرسند : آیا در روزها و هفته ها و ماه ها و در سالی که گذشت از عملکرد خود راضی و خشنودند ؟ . آیا وقت و انرژی و ساعات اداری خود را صرف انجام وظیفه و خدمت به مردم و رفع مشکلات و جبران کمبودها نموده اند ؟ و یا این سرمایه ها را که در واقع به مردم تعلق دارند ، به بطالت و بیهودگی و کم کاری و بی مسوولیتی سپری نموده اند ؟ و کارنامه ی خدمتی شان پر است از نقطه ها و لکه های سیاه و منفی و مضر و به همین علت پیش وجدان خود احساس شرمندگی و سرمشاری می کنند و روی دیدن مخدومین و ولینعمت های خود را ندارند ؟...
متأسفانه باید به این واقعیت اذعان کرد که روحیه ی خود بازبینی و خود داوری و خود حسابی ، در جامعه ی ما کمرنگ و بلکه بیرنگ است و کمتر مسوولی خود را مقید به بازنگری عملکرد خود و گزارش داوطلبانه و صادقانه ی آن به افکار عمومی می داند . گویی این گروه از مسوولین نمی دانند و یا نمی خواهند بدانند که اطلاع از عملکردها و دخل و خرج ها و سود و زیان ها حق مسلم  مردم است و هیچ مسوولی حق ندارد این اطلاعات را از مردم مخفی یا کتمان کند .
در هنگامه ی این بی مبالاتی ها اما مطبوعات موظفند در راستای عمل به رسالت خود و به مثابه ی چشم و گوش مردم ، هر از چند گاه گزارشی جامع و فراگیر از رخدادها و تحولات حوزه ی فعالیت خود تنظیم و به افکار عمومی منعکس نمایند .
 از آنجا که بازنگری تحولات و عملکردها در یک سالی که گذشت به تفکیک و به صورت جداگانه و جزء به جزء ، از حوصله ی این مقال خارج است ، در این جا صرفاً به بررسی اهم رخدادها می پردازیم و مشروح آن را به مجال دیگری وا می گذاریم . این بررسی را ابتدا از عملکرد تقریباً ده ماهه ی حاج مهدی دواتگری نماینده ی پرتلاش مردم مراغه - عجب شیر در مجلس شورای اسلامی آغاز می کنیم . اما قبل از این کار تذکر چند نکته را در ارتباط با موضوع مورد بحث ضروری می دانیم . نکته ی اول این که طبق مندرجات اصول هفتاد و یکم الی نود و نهم قانون اساسی : وظیفه ی اصلی نمایندگان در دو حوزه ی قانون گزاری و نظارت بر حسن جریان امور خلاصه می شود ؛ اما با توجه به انتظاراتی که در طول زمان از نمایندگان بوجود آمده ، ( صرف نظر از اینکه این انتظارات چگونه و از کجا ناشی شده ) هر یک از نمایندگان افزون بر وظایف اصلی خود ، حلال بسیاری از مشکلات حوزه ی انتخابیه ی خود بوده و بار سنگین پاسخگویی به انواع خواسته های موکلین را بر دوش می کشند . (که نگارنده قبلاً طی مقالات مبسوط به این موضوع پرداخته ام . )
نکته ی دوم این که : بر کسی پوشیده نیست که دوره ی نمایندگی آقای دواتگری با برخی مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه و امکانات هم زمان بوده و بر خلاف دوره های قبل دست ایشان در جذب اعتبارات و تأمین امکانات تا حدود زیادی بسته است . لذا مردم باید با درک این حقیقت که هیچ طرح و برنامه ای بدون پشتوانه ی مالی و جذب اعتبارات لازم قابل اجرا و عمل نمی باشد ، انتظارات خود را با وضعیت موصوف تطبیق و تعدیل کنند و اگر پاسخگویی به برخی خواسته ها بنا به دلایل فوق از عهده ی ایشان ساقط است ، آن را به حساب کم کاری - ناتوانی و یا خدای ناکرده کوتاهی ایشان نگذارند .
سومین نکته این که اگر کارنامه ی 10 ماهه ی آقای دواتگری را با عملکرد نمایندگان ادوار گذشته در مدت مشابه ، حتی بدون در نظر گرفتن مشکلات موصوف مقایسه کنیم ، خواهیم دید که فعالیت ایشان چه در حوزه ی ملی و چه در بعد منطقه ای ، به طور نسبی ، به مراتب چشمگیرتر و پر محتوی تر است . لذا بر مصداق مثل معروف : سالی که نکوست از بهارش پیداست ، می توان در سال های آتی به افق های روشنی در آینده ی منطقه امیدوار بود .
و اما با عنایت به این که آقای دواتگری عملکرد خود را در مقاطع و مناسبت های گوناگون ، از طرق مختلف به افکار عمومی منعکس نموده اند . لذا در این نوشته محض یادآوری به بیان فهرست وار فعالیت های ایشان در حوزه ی ملی و منطقه ای در ده ماهه ی گذشته بسنده می کنیم .
در حوزه ی ملی ، می توان علاوه بر ایفای نقش قانونگذاری ، به انتخاب ایشان به سمت رییس کمیته ی مطالبات ملی مجلس - رییس کمیته ی تحقیق و تفحص از تبصره ی 13 و مدیریت حمل و نقل سوخت - مسوولیت رسیدگی به پرونده ی فوت یک شهروند در بازداشتگاه پلیس فتا - مسوولیت رسیدگی به پرونده ی قربانی حادثه ی تصادف دیپلمات عربستان صعودی و چندین تذکر آیین نامه ای و سخنرانی قبل از دستور اشاره نمود .
در بعد منطقه ای نیز : تلاش در جهت تصویب اعتبار لازم برای طرح مهم آزاد راه و پی گیری مراحل مختلف آن که تاکنون مسکوت مانده بود - تلاش در راستای تصویب تأسیس دانشکده ی علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی در شهرستان مراغه و پی گیری های لازم در زمینه ی اجرای سریع این مصوبه که از آرزوهای دیرینه ی شهروندان مراغه ای بود  - کوشش درجهت را ه اندازی پارک علم و فن آوری ، به منظور حمایت و پشتیبانی از نخبگان مراغه - اخذ مجوز لازم برای احداث 7 باب مدرسه برای روستاهای فاقد مدرسه - پی گیری های لازم جهت اعاده ی 180 هکتار از زمین های درحال واگذاری اطراف سد احمد به صاحبان اصلی آن ها - تلاش در جهت تأمین و نصب توپ ضد تگرگ برای پوشش 150 هکتار از اراضی و باغات در منطقه ی آغاجری - اقدامات لازم در جهت راه اندازی شبکه های دیجیتالی سیما در شهرستان مراغه - جذب سرمایه گذار برای احداث گاوداری 4500 رأسی در مراغه - جذب اعتبار برای آسفالت راه چندین روستا - افزایش چندین رشته ی کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه های آزاد - سراسری و علمی کاربردی - پی گیری پروژه ی جام جم و تلاش در جهت اتمام باند دوم این خیابان - تلاش در جهت تأمین اعتبار برای پوشش کانال محله ی  انزاب و رفع مشکلات این پروژه - رفع مشکل صادرات سیب مراغه با برند مراغه که طی سالیان متمادی به نتیجه نرسیده بود - پی گیری های لازم در زمینه ی قرارگرفتن پروژه ی استادیوم 5 هزار نفری مراغه در مهر ماندگار تا مرحله ی مناقصه و واگذاری به پیمانکار - تلاش در جهت تأمین اعتبار برای احداث شبکه ی فاضلاب در مناطق حاشیه ای و ... از جمله اقدامات و فعالیت های آقای دواتگری در مدت 10 ماه نمایندگی ایشان می باشد ...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.