نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

سخنی با فرماندار جدید مراغه (2)

اشاره :
در قسمت اول این نوشتار از تغییر نابه هنگام مدیران در رده های مختلف اداری و سپردن مسئولیت ها به مدیران غیر بومی و ناآشنا با مشکلات و جغرافیای منطقه ، به عنوان دو عامل مؤثر در بحران مدیریت نا م بردیم و با اظهار تأسف از توسعه نیافتگی و عقب ماندگی مراغه ، در ابعاد گوناگون ، از وعده هایی نام بردیم که مسوولان و کارگزاران ما طی سال های پیش و پیشین ، به مردم داده اند ، بی آنکه حتی به یک مورد از آن ها جامه ی عمل بپوشانند ...
در ادامه ی این بحث ، از ضرورت آشنایی مدیران ، با اصول مدیریت علمی و لزوم تدوین برنامه های راهبردی برای رفع مشکلات و جبران عقب ماندگی های مراغه سخن خواهیم گفت :
دانش مدیریت ، از دیرباز به عنوان یک ضرورت و نیاز مبرم ، در زندگی انسان ، حضور داشته و همگام با سایر علوم ، سیر تکاملی پیموده است .
امروز دانش مدیریت ، در کنار سایر علوم و فنون ، در اغلب دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به دانشجویان تدریس می شود و سالانه صدها دانش آموخته در این رشته ، در مقاطع و گرایش های مختلف به بازار کار عرضه می شود .
در شرایطی که هزاران دانش آموخته ی رشته ی مدیریت ، در صف های طویل نوبت استخدام ، به انتظار نشسته اند ، اکثریت قریب به اتفاق مدیران و کارگزاران ، از بین افرادی انتخاب می شوند که با علم مدیریت بیگانه اند و از توانایی های لازم برای تدوین برنامه های راهبردی و تحقق اهداف سازمان تحت مدیریت خود برخوردار نیستند .
این گروه از مدیران ، از روش های سنتی و تاریخ گذشته برای اداره ی امور سازمان پیروی می کنند و خود را مؤظّف به رعایت اصول مدیریت علمی و دانش نوین مدیریت نمی دانند .
مدیریت غیر علمی و به اصطلاح دیمی و اتخاذ تصمیمات غیر کارشناسی و خلق الساعه توسط مدیران مورد اشاره ، موجب شده است : مراغه با وجود ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه ی فراوان در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی ، ازرشد و توسعه ی متناسب با این پتانسیل ها برخوردار نباشد و در مقایسه با شهرهای همطراز و حتی مادون ، شهری توسعه نیافته و حتی عقب مانده محسوب شود . بدیهی است تا زمانی که گزینش مدیران ، بر مدار دانش سالاری و برنامه محوری نچرخیده است ، مشکلات و نارسایی های موصوف ، در اشکال و رنگ های متفاوت ، همچنان در زندگی مردم این شهر ، خود نمایی خواهد کرد و مراغه رنگ و بوی توسعه به خود نخواهد گرفت .
آقای فرماندار ! همان طوری که دکتر جبارزاده استاندار محترم استان آذربایجان شرقی در مراسم معارفه ی جنابعالی به ضرورت تدوین برنامه ی چهار ساله ی توسعه ی مراغه ، تأکید ورزیدند و آن را از وظایف فرمانداران و مدیران فرو دست قلمداد نمودند ؛ از جنابعالی انتظار می رود ، در اولین اقدام خود در این سمت ، نسبت به تدوین یک استراتژی و چشم انداز جامع برای توسعه ی فراگیر و همه جانبه ی مراغه اهتمام ورزید و مدیران ادارات و سازمان های تابعه را نیز مؤظّف به برنامه ریزی در حوزه مسوولیت شان نمایید .
اگر نگرش مبتنی بر برنامه ریزی و ترسیم افق های توسعه در ارکان مدیریت ها تسرّی یابد طبعاً نوعی تعهد به عمل ، برمبنای تعقل و تفکر آینده نگر و عزم راسخ بر استمرار آن شکل خواهد گرفت و مدیران را به کار و تلاش مضاعف ، برای نیل به اهداف توسعه ی متوازن مراغه وادار خواهد نمود .
استفاده ی منطقی و منظم از خرد جمعی و نقطه نظرات و رهنمودهای نخبگان ، کارشناسان ، آگاهان و صاحب نظران و نیز استفاده از تجارب و اطلاعات مدیران و کارگزاران پیشین و حتی بازنشسته ، عامل بسیار مهمی است که می تواند مدیران و برنامه ریزان را در تدوین برنامه و ترسیم افق های توسعه ی مراغه کمک کند .
دکتر جبارزاده درمراسم معارفه ی شما همچنین ، با تشریح وضعیت نامطلوب بودجه سال 93 کل کشور و تأکید بر ناتوانی دولت در تخصیص اعتبارات لازم ، برای اتمام هزاران طرح نیمه تمام در سراسر کشور و نیز طرح های جدید خاطر نشان کرد که در سال 93 نیز مانند سال 92 نباید به اعتبارات دولتی امیدوار باشیم ، بلکه باید بدون اتکاء به پول نفت و سایر منابع ، استان خود را با تکیه بر تلاش ها و فعالیت های خود اداره کنیم . ایشان جذب سرمایه های بخش خصوصی و سرمایه گذاری در طرح های تولیدی و اشتغالزا را راهکار برون رفت از وضعیت موصوف قلمداد نمودند و با تأکید بر ضرورت رفع موانع و مشکلات سرمایه گذاری و لزوم حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران داخلی و خارجی ، مسوولان را به تدوین برنامه های کارشناسی شده برای جذب سرمایه ها فراخواند و از آن ها خواست : در این زمینه هر چه زودتر وارد عمل شوند ...
آقای فرماندار ! هشدارهای آقای استاندار درباره ی وضعیت نامطلوب بودجه و توان مالی دولت جدیست . از قرار مسموع ، ما نباید در سال 93 به اعتبارات دولتی دل خوش کنیم بلکه باید تلاش گسترده ای را برای جبران این کاستی و پر کردن خلاء ایجاد شده آغاز کنیم . با نشستن و زانوی غم بغل کردن مشکل ما حل نمی شود ، باید برای حل مشکلاتمان برنامه ریزی کنیم ، ما می توانیم با همدلی و هم اندیشی با مسوولان و مشارکت صمیمانه و همدلانه در توسعه ی شهرمان ، در شکوفایی اقتصادمان ودر ارتقاء فرهنگ مان شریک و سهیم باشیم وبا بالفعل کردن پتانسیل هایمان خرابی ها و عقب ماندگی ها را جبران کنیم ، هنوز یک درصد پتانسیل های موجود بالفعل نشده اند ، هنوز از یک درصد ظرفیت هایمان استفاده نکرده ایم ، شهرمان از هر نظر غنی است . ثروت های سرشاری در زیر خاک زرخیز شهرمان مدفون است ، باید برای کشف این ثروت ها تلاش کنیم ، آقای فرماندار ! درد ما تنها کمبود بودجه نیست - درد ما بی برنامگی است - درد ما بی دردی و بی مسوولیتی است - درد ما بی تحرکی و روزمرگی است ...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.