نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

ضرورت رعایت عدالت در تقسیم امکانات صداوسیمای استان


رسانه­ ی ملی، همان طوری که از اسم و عنوانش پیداست، متعلق به آحاد ملت است و همه­ ی مردم حق دارند، بدون هر گونه تبعیض و تفاوتی،از امکانات و برنامه­ های آن استفاده کنند.

علاوه بر لزوم دست رسی آسان مردم به برنامه­ های صدا و سیما، متولیان این رسانه موظفند در یک حرکت حساب شده و منطقی، طول موج و دوربین صدا و سیما را در مناطق مختلف کشوربه گردش در آورند و اخبار رخدادها و تحولات این مناطق را به طور عادلانه،‌روی آنتن ببرند. با تأسف، باید گفت که مسئوولان  صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی در تقسیم امکانات این رسانه در بین شهرستان­ های تابعه ­ی استان، جانب عدالت را رعایت نکرده و از مجموع  امکانات این رسانه سهم ناچیزی را به این شهرستان­ ها اختصاص می ­دهند. آنان حتی در بخش ­های خبری صدا و سیما، اخبار مربوط به رخدادهای شهرستان­ ها را به طور کامل پوشش نمی دهند و درصد قابل توجهی از ظرفیت این بخش ­ها را به انعکاس اخبار تبریز اختصاص می ­دهند.

در این میان، شهرستان مراغه، دومین و بزرگ ترین شهر استان بعد از تبریز، از جمله شهرهایی است که به رغم قرار گرفتن، در ردیف شهرهای خبرساز حضورش در رسانه ­ی ملی کمرنگ و بلکه بیرنگ است.

در سال­های اخیر، هر هفته یک برنامه­ ی نیم ساعته­ ی تلویزیونی، تحت عنوان: «سیمای مراغه» در این شهرستان ضبط و از سیمای استان پخش می­ شد که آن هم به لطف مسوولان این رسانه، مدتی است تعطیل و به بوته ­ی فراموشی سپرده شده است. لازم به ذکراست که باوجود تأمین هزینه­ های رسانه ­ی ملی از بودجه­ ی عمومی و از کیسه­ ی بیت المال، و با وجود در آمدهای قابل ملاحظه ­ی حاصل از پخش آگهی­ های تبلیغاتی، صدا و سیمای استان در ازاء پخش همین نیم ساعت، برنامه، مبالغی ازشهروندان مراغه ­ای مطالبه می ­کرد، که در نوع خود مایه ­ی تأسف و تعجب است.

اگر ظرفیت فعلی صدا و سیمای مرکز استان، براساس سهم سرانه­ ی جمعیت استان، در بین شهرستان ­های تابعه توزیع گردد؛ بایک حساب سرانگشتی، باید برای شهرستان­ هایی چون مراغه با حدود 300 هزارنفر جمعیت، حداقل هفته ­ای 5 ساعت برنامه ­ی تلویزیونی اختصاص داده شود. که متأسفانه این مدت حتی با احتساب بخش­ های خبری، ازچند دقیقه تجاوزنمی­ کند.

با عنایت به مراتب فوق، جا دارد، مسوولان مرکزصدا و سیمای استان بجای پخش فیلم ها و سریال­  های اغلب تکراری و تاریخ گذشته و تولید و اجرای برنامه­ های غیر ضرورو کم مخاطب، قسمتی از ظرفیت این رسانه را به نسبت سهم سرانه­ ی جمعیت و سایر برخورداری­ ها، برای پوشش اخبار، معرفی پتانسیل­ ها، نمایش آثار و میراث­ های فرهنگی، جاذبه ­های طبیعی، کارهای دستی، محصولات کشاورزی، سوغاتی­ ها، و تبیین نیازهاو بایسته های شهرستان­ های تابعه، بویژه مراغه اختصاص دهند.

بدیهی است که هر گونه بی ­توجهی به این امر مهم، به مثابه­ ی نادیده گرفتن حقوق قانونی شهروندانی است که بودجه­ ی سالانه و درآمدهای رسانه ­ی ملی به طرق مختلف، از جیب آن­ان  تأمین می ­شود.

انتظار مردم مراغه از مسوولان و کارگزاران استانی و شهرستانی این است که با پی گیری جدی مسأله به بی عدالتی­ های موجود، در عرصه­ ی رسانه ­ی ملی پایان دهند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.