نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

پایان رقابت‌ها، آغاز رفاقت‌ها (2)


یادآوری : در قسمت اول این نوشتار، ضمن تاکید بر این واقعیت که در خواست ها و انتظارات اغلب فرعی و پراکنده و چه بسا خصوصی از نمایندگان و درگیر نمودن آن ها با این قبیل درخواست ها ، موجب شده، نمایندگان بجای تمرکز تدابیر و تلاش های خود ، در انجام وظایف اصلی، به یک کارگزار محلی بدل شوند و بخش اعظم وقت و انرژی خود را صرف پاسخگویی به مراجعات و مطالبات ریز و درشت مردم کنند. از مردم شریف و فهیم منطقه دعوت کردیم، با پرهیز از طرح چنین درخواست هایی این فرصت را به منتخب خود بدهند تا بتواند با پرداختن به مسایل اساسی و کلان منطقه و گره گشایشی از مشکلات ، نقش موثر خود را در انجام وظایف سنگین و خطیر نمایندگی به درستی ایفا کند...
عبارت (پایان رقابت ها و آغاز رفاقت ها) تعبیر هوشمندانه ایست که حاج مهدی دواتگری منتخب مردم مراغه و عجب شیر، پس از پایان یافتن انتخابات به آن تأکید ورزیدند و اقشار مختلف جامعه را به هم فکری و هم کاری در به کار گرفتن همه ی ظرفیت ها و استعدادهای ملی و منطقه ای برای عمران و آبادانی منطقه فراخواندند.
ایشان هم چنین، در اولین نشست  خبری خود با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب که رفع مشکلات اساسی مردم و نیل به اهداف توسعه ی پایدار از دغدغه‌های اصلی بنده است، کلیه ی طبقات اجتماعی را به هم اندیشی و همکاری در تدوین چشم انداز توسعه ی منطقه و مشارکت در طرح های اشتغال زا و شکوفایی اقتصاد دعوت کردندو افزودند: دست همه ی آنانی را که گامی هر چند کوتاه در این راستا بردارند و ما را در تحقیق این آرمان بزرگ یاری دهند می بوسم و حمایت و پشتیبانی خود را از آن ها اعلام می کنم...
این فراخوان در واقع محکی است برای آزمودن صداقت و اخلاص آن عده از شهروندانی که مدعیند، با وجود تجربه و توان کافی در امر برنامه ریزی و تدوین چشم انداز توسعه و مشارکت عملی در ایجاد زیر ساخت ها و رفع موانع توسعه و ... تاکنون فرصت ابراز وجود و انتقال تجربیات و ارایه ی نقطه نظرات مفید و سازنده برایشان فراهم نبوده و به رهنمودهای آنان بهای لازم داده نشده است . فراخوان مورد بحث هم چنین فرصتی است برای صاحبان صنایع و سرمایه گذارانی که تا کنون بنا به دلایلی از جمله نبود حمایت های عملی از طرح های آنان و موانعی که برخی از ادارات و سازمانها در سر راه شان ایجاد می نمودند و نیز به دلیل عدم اطمینان از بر گشت سود و سرمایه از سرمایه گذاری در این منطقه امتناع می ورزیدند و سرمایه ی خود را به شهرها و مناطق دیگری منتقل می کردند.
با عنایت به مراتب فوق و فرصت مناسبی که منتخب مردم مراغه و عجشیر برای هم اندیشی و هم کاری در خصوص مسایل و مشکلات موجود و برنامه ریزی برای تحقق توسعه ی پایدار فراهم نموده اند، شایسته است هر یک از آحاد جامعه، اعم از مردم عادی، مدیران دستگاههای اداری، فرمانداران، شهرداران، اعضای شواری شهر، نمایندگان و نامزدهای انتخاباتی در ادوار گذشته و حال، اهالی رسانه، نخبگان، آگاهان و صاحب نظران... چه آنان که به حاج مهدی دواتگری رأی داده اند و چه نداده اند، فارغ از هر گونه مسایل سیاسی و دسته بندی های جناحی و قومی و سایر ملاحظات ، دست در دست هم بدهند، تجربیات، اطلاعات و توانمندی های خود را در طبق اخلاص بگذراند و برای پیشرفت و اعتلای منطقه و شهر خود از هیچ کوششی دریغ نورزند. بدیهی است اگر به این فراخوان پاسخ مثبت و مناسب ندهیم و دست منتخب خود را در طی این طریق پرفراز و نشیب و پر مسوولیت نگیریم، فردا  حق نداریم از مشکلات و کاستی ها گله و شکایت کنیم و ایشان را به کم کاری و بی توجهی به سرنوشت منطقه متهم کنیم. منتخب ما امروز با کوله باری از سنگین ترین مسوولیت ها و رنگین ترین انتظارات در ابتدای راه پرفراز و نشیب نمایندگی مردم قرار گرفته است. راهی که گذشتن از آن اراده ای از جنس آهن، استقامتی از جنس کوه و دلی به فراخی دریا می طلبد.
ایشان در عین حال ، وارث انبوهی از مشکلات و نارسایی های مملوس و انکار ناپذیری است که در اثر کم کاری و بی برنامگی مدیران دستگاه های اداری و عدم نظارت کافی در عملکرد آنان طی سال های طولانی در این منطقه به وجود آمده و بر روی هم انباشته شده اند.
از فقدان طرحهای اساسی و اشتغالزا گرفته تا مشکل بیکاری و اعتیاد و آسیب های اجتماعی، از بی برنامگی و روزمرگی در ادارات و سازمان های دولتی تا بی رونقی  اقتصاد و رکود و سکون در حوزه ی کسب و کار، از تبعیض و بی عدالتی در تقسیم امکانات، اعتبارات و طرح های توسعه (اعم از ملی و استانی) تا توسعه نیافتگی و عقب ماندگی منطقه در اغلب حوزه ها و زمینه ها- از بلاتکلیفی و بلکه تعطیلی شماری از طرح های نیمه تمام تا نبود استراتژی و چشم انداز مدون برای توسعه ... و بالاخره فقدان زیر ساختهای توسعه از جمله راه های استاندارد مو اصلاتی- فرودگاه فعال ، صدا و سیمای مستقل، شهرک های مجهز صنعتی و ضرورت هایی چون: دانشگاه علوم پزشکی - توسعه‌ی دانشگاه ها پیگیری مصوبات سفرهای سه گانه رییس جمهور محترم بویژه نیروگاه 1000 مگاواتی و بیمارستانی 156 تختخوابی و نیز منطقه ی ویژه ی اقتصادی نمونه هایی از کاستی ها و نیازهای منطقه هستند که منتخب محترم، باهوش و درایتی که در ایشان سراغ داریم می توانند در چهارچوب وظایف قانونگذاری و اختیارات نظارتی خود در ابعاد ملی و منطقه ای و اعمال نظارت مستمر و دقیق در عملکرد مدیران و مسوولان دستگاه های اداری و وادار نمودن آنها به کار و تلاش مضاعف و مثمر ثمر و بهره گیری از مشارکت های مردم در سازندگی و شکوفایی منطقه و جلب  سرمایه گذاری در طرحهای زیر بنایی و اشتغالزا و بازنمودن ردیف اعتباری در بودجه ی سالیانه ی کشور برای منطقه و لحاظ نمودن طرح های توسعه ی کشور و نظارت در تقسیم اعتبارات و طرح های استانی و جلوگیری از اعمال تبعیض توسط استان نشینان و ... نقش موثر خود را در رفع این کاستیها و نیازها ایفا کند.

نظرات 1 + ارسال نظر
مهدی فرخی جمعه 14 آذر 1393 ساعت 13:23 http://http://sahand200.persianblog.ir/

ایشان وارث شهری تاریخی هستند که جناب سید هاشمی تمام زیر ساخت های لازم را برای پیشرفت و توسعه ی شهر فراهم آورده بود. امیدوارم ادامه دهنده‌ی راه ایشان باشند. خیابان جام جم، کاوه سودا، شیشه فلوت، سد علویان، فرودگاه سهند مراغه، رادیو شهر مراغه حاصل مجاهدت و تلاشهای منطقه ای هاشمی است که برخی در روز روشن انکار می کنند.

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.