یادآدوری : در دو قسمت گذشته ضمن دعوت از مردم شریف منطقه به پرهیز از طرح مطالبات پراکنده و اغلب شخصی از نماینده، به ضرورت همدلی و همکاری اقشار جامعه، اعم از مردم عادی، مدیران دستگاه های اداری، فرمانداران، شهرداران ، اعضای شورای شهر، نمایندگان و نامزدهای انتخاباتی در ادوار گذشته و حال با منتخب مردم و انتقال تجربیات و اطلاعات خود به متولیان امورو مشارکت عملی در ایجاد زیر ساخت ها و رفع موانع توسعه و... تأکید ورزیدیم و از حاج مهدی دواتگری منتخب مردم مراغه وعجب شیر خواستیم : با اعمال نظارت کافی و مستمر در عملکرد مدیران آنان را به انجام وظایف قانونی خود و تحقق توسعه ی منطقه ملزم نمایند . هفتم خرداد ماه منتخبین دوره ی نهم مجلس شورای اسلامی دوره ی چهار ساله ی نمایندگی خود را با سوگند به خدای قادر متعال در برابر قران مجید اغاز می کنند و مسوولیت سنگین و خطیر نمایندگی مردم را عملاً بر دوش می کشند...
براساس این سوگند : منتخبین با تکیه بر شرف انسانی خویش متعهد می شوند، پاسدار حریم اسلامی و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشند و ودیعه ای را که ملت به آنان سپرده است به عنوان امین عادل پاسداری کنند، در انجام وظایف وکالت امانت و تقوی را رعایت کنند و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پای بند باشند ، از قانون اساسی دفاع کنند ودر گفته ها نوشته ها و اظهار نظرها ،استقلال و آزادی مردم و تأمین مصالح آنان را مد نظر داشته باشند. درواژه ،واژه ی این سوگند نکات قابل تاملی وجود دارد که اگر هر یک از نمایندگان به آنها به درستی و به طور کامل عمل کنند بسیاری از مشکلات و گرفتاری های مردم برطرف می شود و جامعه در مسیر رشد و توسعه قرار می گیرد.
یکی از پیش شرط های عمل به وظایف وکالت، شناخت کافی از مشکلات و آشنایی با نیازها و اولویت های جامعه ، به ویژه حوزه ی انتخابیه است که باید هر یک از نمایندگان با ایجاد ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با موکلین و گفت و گوی بی واسطه با اقشار مختلف مردم ، اطلاعات و آگاهی های لازم را درباره ی وضعیت عمومی جامعه از آنان کسب و در تصمیم گیری های خود ملاک عمل قرار دهند.
هر چند فرض بر این است که نمایندگان از اطلاعات و آگاهی های لازم درباه ی مشکلات و ضرورت های جامعه برخوردارند و به عبارتی درد مردم را می دانند؛ با این حال باید بپذیریم که هیچ فردی بی نیاز از هم فکری و هم اندیشی با دیگران نبوده و نمی تواند بدون مشورت و نظر خواهی از مطلعین ، درباره ی مسایل اظهار نظر و تصمیم گیری کند . لذا منتخب مردم باید از طرق مختلف با مردم در ارتباط باشد و از نقطه نظرات و پیش نهادات آنان برای اتخاذ تصمیمات صحیح و منطقی استفاده کند.
ایشان از چند طریق میتواند با اقشار مختلف جامعه در ارتباط باشد: تشکیل جلسات پرسش و پاسخ با حضور مدیران و مسئولان ادارات و سازمان ها در یکی از مکان های عمومی یکی از مؤثرترین و کم هزینه ترین راه های ایجاد ارتباط مستقیم با مردم است که حاج مهدی دواتگری می تواند هر از چند گاه در این مورد اقدام و با حضور در این جلسات، ضمن پاسخگویی به پرسش های مردم، آگاهی های لازم را درباره ی مشکلات و نیازهای منطقه کسب کند. لازم به ذکر است که این گونه جلسات در سال های نه چندان دور به طور مرتب در این شهر برگزار می شد و مردم از آن به گرمی استقبال می کردند؛ اما در اثر بی توجهی برخی از مسوولان و عدم پی گیری مردم به مرور زمان به بوته ی فراموشی سپرده شد که امید است این سنت حسنه به همت حاج مهدی دواتگری مجدداً احیا و برقرار شود.
منتخب مردم همچنین می تواند با حضور تدریجی در میان اقشار مردم، از جمله اساتید، فرهنگیان، دانشجویان، دانش آموزان ، مدیران و کار کنان ادارات ، کار گران، کارفرمایان، تجار، بازاریان و مردم کوچه و بازار و ارتباط رودررو و چهره به چهره با آنان ضمن تجدید دیدار با این اقشار و اطلاع از مشکلات و نیازهای صنفی آنان ، وضعیت عمومی جامعه را از نزدیک مشاهده و مورد ارزیابی قرار دهد.
ارتباط دایم و مستمر با اصحاب رسانه و اهالی قلم و استفاده ی منطقی از ظرفیت های استثنایی رسانه های جمعی برای مبادله ی اطلاعات و اخبار، انعکاس رخدادها، گزارش عملکردها و تحولات جامعه و اطلاع ازنظرات و تحلیل های نویسندگان و نظریه پردازان یکی از بهترین و کاربردی ترین راه های ایجاد ارتباط با مردم است که باید منتخب مردم به آن اهمیت ویژه قایل شود و از آن غفلت نکند.
ایجاد ارتباط با افراد نخبه، آگاه به مسایل، صاحب نظر در امور مختلف جامعه و کسانی که درد مردم را می فهمند، نیازها و اولویت های منطقه را می شناسد ، مصلحت جامعه را تشخیص می دهند، از تجربه و توان کافی در امر برنا مه ریزی و تدوین چشم انداز و ترسیم افق های توسعه و تهیه ی نقشه ی راه و حرکت در مسیر پیشرفت منطقه و مقابله با موانع توسعه و .... برخورد دارند و در عین حال عاشق شهر و دیار خود هستند و حاضرند در راستای رشد و اعتلای منطقه و شکوفایی اقتصاد و ارتقاء فرهنگ و تحقق توسعه ی پایدار گام بردارند...
یکی دیگر از راههای کسب تجربه و اخذ مشاوره برای منتخب مردم می باشد که امید است از آن به نحو مطلوب استفاده کند. بدیهی است که دوستان و مشاوران هر یک از نمایندگان باید در عین آگاهی و احاطه به مسایل و مشکلات جامعه و برخورداری از تجربه و توان کافی برای مشاوره و هم اندیشی قابل اعتماد بوده و صداقت ، سلامت نفس و حسن نیت خود را در عمل به اثبات برسانند.
تجربه ی دورههای گذشته مؤید این واقعیت است که افراد سودجو وفرصت طلب با ظاهری فریبنده و زبانی چرب و نرم ، صرفاً به قصد سوء استفاده از موقعیت ورانت نمایندگان و تأمین منافع شخصی و جناحی ... در نمایندگان نفوذ کرده و با توسل به انواع لطایف الحیل، اعتماد آنان را به خود جلب و در سلک نزدیکان و مشاوران آنان در می آیند و موجب می شوند افراد صادق و دلسوزی که طبعاً ازروحیه ی چاپلوسی و چرب زبانی برخوردار نیستند به حاشیه رانده شوند. حتی دیده شده است که یاران نزدیک و کسانی که سال ها در کنار نمایندگان بوده وپای بندی خود را به اصول و معیارهای اخلاقی و اجتماعی و رعایت صداقت و امانت به اثبات رسانیده اند، پس از پایان انتخابات به حاشیه رانده شده و از چرخه ی مشاوره و هم اندیشی خارج شده اند و جای خود را به کسانی داده اند که قادرند با سوء استفاده از فرصت ها در نمایندگان نفوذ کرده و به رغم فقدان صلاحیت و شایستگی لازم جایگاه خود را در جمع نزدیکان و حتی مشاوران آنان تثبیت کنند و با گذشت زمان برای آنان مایه ی دردسر و حتی موجب افت آراء ایشان در دوره های بعدی شوند...
تجربه ی دورههای گذشته مؤید این واقعیت است که افراد سودجو وفرصت طلب با ظاهری فریبنده و زبانی چرب و نرم ، صرفاً به قصد سوء استفاده از موقعیت ورانت نمایندگان و تأمین منافع شخصی و جناحی ... در نمایندگان نفوذ کرده و با توسل به انواع لطایف الحیل، اعتماد آنان را به خود جلب و در سلک نزدیکان و مشاوران آنان در می آیند.... این جملات بسیار ظریف و کلیدی است که نوشتهاید. آری موشکافانه و دقیق فرمودهاید. این جملات رفتار اجتماعی عدهای از همشهریان چاپلوس و فرصت طلب را به عینه نشان میدهد. معضل بزرگی است کسانی که باعث توقف پیشرفت شهر میشوند و فاصلهای بین نماینده، مردم و متن جامعه ایجاد میکنند. پیروز باشید...