در شماره های پیشین، علل و عوامل توسعه نیافتگی مراغه در سال های اخیر و پیامدهای منفی آن برای شهروندان و دهها مشکل و معضل اساسی دیگر، طی هفت مقاله ی مسلسل، تحت عنوان: "بررسی علل وعوامل توسعه نیافتگی مراغه" توسط نگارنده مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و پیرامون هر یک به تفصیل سخن رفت.
در خلال انتشار قسمت های مختلف این نوشتار بویژه پس از انتشار آخرین قسمت آن، شماری از خوانندگان علاقمند به توسعه ی شهری، از طریق تماس های تلفنی و ارسال نامه و نمابر به دفتر نمایندگی روزنامه، ضمن تشکروقدردانی از توجه این حقیر به مسایل و مشکلات شهری، خواهان استمرار چاپ این گونه مقالات در شماره های آتی و نیز انعکاس چگونگی واکنش مسئولان در قبال مسائل مطروحه شده اند. لیکن با وجود گذشت حدود دو ماه از چاپ آخرین قسمت تاکنون ، مسئولان ذیربط در قبال موضوع مورد بحث همچنان سکوت اختیار نموده و پاسخی هر چند مجمل و مختصر در رد یا قبول این مسایل از آنان دریافت نشده است.
سکوت معنی دار و نسبتاً طولانی مسئولان مورد نظر در قبال انتقادات و خواسته های بحق و قانونی مردم، ضمن مغایرت با موازین قانونی و اخلاقی، بی شک زمینه سازجو بی اعتمادی، بدبینی و نارضایتی مردم از دستگاه های اداری بوده و تداوم آن موجبات گسستگی پیوند میان مردم و مسئولان را فراهم خواهد خواست . آفت بزرگی که ممکن است هر یک از مدیران جامعه بدان گرفتار شوند؛ احساس بی نیازی از مردم و بها ندادن به انواع انتقادها، پیش نهادها، و خواسته های ولینعمت های خوداست .مدیران مردمی بااین قبیل نقدها با سعه ی صدر و گشاده رویی برخورد می کنند و از هیچ نقدی ولو مغرضانه و ناروا برآشفته نمی شوند.
متأسفانه برخی از مدیران موضع گیری یا سکوت در برابر خواسته های بحق مردم را از لوازم مدیریت میدانند و با آنها چنان بی اهمیت و غیر مسئولانه برخورد می کنند که گویی فراموش کرده اند: خادم مردم بوده و از آنان حقوق می گیرند.
در اینجا بی آنکه قصد معرفی نمونه هایی از این نوع برخوردها داشته باشیم همه ی مسئولان و کارگزاران رابه همدلی، همسوئی و همگرائی با مردم فراخوانده و از آنان مصرانه می خواهیم: به منظور حفظ و تقویت میثاق های مردمی خود، انتقادات و پیش نهادات مردم را که صدا البته به نیت خیر خواهی و اصلاح امور و رفع تنگناهای موجود ارایه میدهند در جوی آکنده از تفاهم ، تواضع و صمیمیت پذیرا باشند و حتی به انتقادات بی ربط و مغرضانه نیز با ارائه دلایل مستند و قانع کننده پاسخی مناسب بدهند.
بدیهی است که در صورت تحقق این شرایط مردم نیز به حضور در صحنه های مشارکت و همکاری با مسئولان اجرائی علاقمند شده، دست دردست آنان بر مشکلات موجود فایق خواهند شد.
با عرض سلام مقالههای سراسر انتقاد آمیز و نقادانهی شما میتواند سرآغاز عصری جدید در روابط بین مسئولان و مردم شریف مراغه باشد لطفاً اگر ممکن است کمی هم از ویژگیها و حسنهای مردم و مسئولان این شهر بگویید.
باتشکرازتوجه شما . چشم .بعدازاین سعی می کنم مطالب خودرا بارعایت اصول نقد بنویسم و از ویژگی ها وحسن های مردم و مسُولان نیز درنوشته های خود چشم پوشی نکنم .پیروز وکامرواباشید.