نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد

روزنامه‌ نگار: از 1372 تاکنون، رئیس انجمن هنر های نمایشی ( 1371)، رئیس انجمن نویسندگان مراغه از 1392 تا 1396

حقله‌ی مفقوده ی مشتری مداری در بانک‌ها


نظام بانکی کشورامروز در جایگاه یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی جامعه در ارتباط با جذب نقدینگی ها و مشارکت در توسعه‌ی طرح های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش مؤثری را بر عهده دارد و می کوشد ضمن تسهیل نقدینگی کشور، زمینه ی گسترش فعالیت های اقتصادی را در تمام بخش ها فراهم آورد.
 تنوع و تعدد بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری در کشور و رقابت این واحد ها در جذب سپرده‌های بیشتر، اتخاذ روش‌های نوین بانکداری و ارایه‌ی خدمات برجسته به مشتریان را اجتناب ناپذیر کرده و آن‌ها را بر آن داشته است تا در یک حرکت حساب شده و نظام مند از رقبا پیشی گیرند و کارنامه‌ی درخشانی را ارایه دهند.
در بانکداری رقابتی مشتری مداری و جلب مشتریان جدید از عوامل کلیدی رشد و توسعه‌ی بانک ها و موفقیت آن ها در جذب سپرده‌ها محسوب می شود. مشتریان راضی و وفادار در واقع سرمایه ها و پشتوانه‌های پایداری هستند که بانک ها در جلب و نگهداری آنان با هم به رقابت می پردازند. لازمه ی نیل به این هدف، اتخاذ تدابیری است که بتواند رضایت مشتریان را جلب و وفاداری آنان را نسبت به بانک تثبیت کند. ارایه ی خدمات برجسته و مطلوب به مشتریان، حفظ حرمت و کرامت انسانی آنان و سعی دربه حداقل رسانیدن مدت توقف مشتری در شعبات از لوازم و ضرورت های ادامه ی حیات و موفقیت بانک ها بوده و هر یک از آن ها زمانی می توانند از عرصه ی رقابتی سربلند بیرون آیند که بتوانند، شعبات خود را برای مشتریان به صورت مطلوب ترین انتخاب درآورند.
با وجود بایسته هایی که درباره‌ی بانک ها بیان شد متأسفانه باید به این واقعیت اذعان کرد که مردم درهنگام مراجعه  به این مؤسسات با مشکلات عدیده ای مواجه میشوند و وقت عزیز خود را به طور باور نکردنی در صف های انتظار هدر می دهند.
به رغم جایگزینی سیستم بانکداری مکانیزه، با روشهای سنتی در کلیه ی بانک ها که هدف آن سرعت بخشیدن به محاسبات، دسترسی فوری به پیشینه‌ی مشتریان، ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات و جلوگیری از اتلاف وقت مشتریان بوده است؛ ‌به جرأت می‌توان گفت که نه تنها تحول مثبتی در این فاکتورها بوقوع نه پیوسته ، بلکه این روند سیر منفی و قهقرایی پیموده است.
 امروز مدت زمان توقف مشتری در اکثریت قریب باتفاق شعبات از مرز ثانیه ها و دقایق گذشته و به حد ساعت ها رسیده و گاهی مشتری مجبور است برای انجام یک کار کوچک بانکی بیش از یک ساعت از وقت عزیز خود را در صف های انتظار تلف کند.
نگارنده اخیراً جهت وصول یک قطعه چک به بانک ملی شعبه‌ی خواجه نصیر مراغه مراجعه و پس از اخذ برگ نوبت از دستگاه، متجاوز از دو ساعت در صف انتظار معطل شدم و چون در این زمینه به رئیس شعبه اعتراض نمودم ایشان در پاسخ با برشمردن مشکلات مبتلابه شعبه خاطر نشان کرد که با وجود رشد روز افزون حجم امور و افزایش شمار مشتریان و مراجعین، پرسنل این شعبه از سال ها پیش تا کنون افزایش نیافته و ما مجبوریم با این تعداد پرسنل امور شعبه را اداره کنیم!!
لازم به ذکر است که امروز در بسیاری از کشورهای جهان مدت توقف مشتری در بانک ها به حداقل ممکن تقلیل یافته و مشتریان برای انجام امور بانکی خود بیش از چند دقیقه در پشت باجه ها به انتظار نمی‌ایستند. بنابراین لازم است مسوولان ذیربط برای رفع این نارسایی بزرگ چاره اندیشی کنند. و توجه داشته باشند که گام نهادن در مسیر تحول نباید تنها در شعار باشد، هر گونه کمبود در واحدها و شعبات بانک ها بویژه بانک ملی می تواند شهرت و سابقه ی چندین ساله ی آن را تحت الشعاع قرار دهد. دو ساعت وقت برای وصول یک قطعه چک برای مشتری به مثابه ی شکنجه روحی است. مردم به حد کافی گرفتاری دارند، شرط انصاف نیست که بانک ها با نوعی تعلل و بی خدمتی مزید بر علت شوند و وقت آنان را در صف های طویل نوبت تلف کنند. بدیهی است اگر این کمبود اساسی بسرعت جبران نشود مردم مجبورند برای نگهداری نقدینگی خود چاره ی دیگری بیندیشند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.