مرکز بهداشت ودرمان مراغه طی اطلاعیه ای با تأکید بر ناسالم و نامطمئن بودن انواع فرآورده های خام دامی مانند: کله پاچه، سیرابی، دل و جگر و... که در شرایط غیربهداشتی توسط فروشند گان دوره گرد به فروش می رسند وبه احتمال قریب به یقین انواع ویروسها و بیماریهای خطرناک، ازاین طریق به مصرف کنند گان منتقل می شود؛ به مردم توصیه نموده است که فراورده های مذ کور را فقط از مغازه ها یی که این مواد را داخل یخچال نگهداری نموده و تحت کنترل و نظارت شبکه ی دامپزشکی و مرکز بهداشت قرار می گیرند تهیه و مصرف کنند.
مسئولان و دست اندرکاران مرکز بهداشت مراغه، در این اطلاعیه، به طور تلویحی به این واقعیت اذعان نموده اند که نظارت بر فرآورده های مورد اشاره صرفاً در محدوه ی مغازه ها امکان پذیر بوده و این مرکز هیچ گونه کنترل و نظارتی در کار فروشندگان دوره گرد ندارد. لذا این خود مردم هستند که باید با تحریم خرید فرآورده های مورد بحث از دست فروشان متخلف، آنان را عملاً به جمع آوری بساط خود وادار کنند.
البته فقط فرآورده های خام دامی نیست که در شرایط غیربهداشتی و نامطمئن و درمقابل دیدگان ماموران و بازرسان مرکز بهداشت، توسط فروشندگان دوره گرد به مصرف کنندگان ناآگاه و در عین حال بی پناه عرضه می شود بلکه ده ها نوع مواد غذایی دیگر، اعم از غذاهای طبخ شده، انواع مواد لبنی، میوه و تنقلات در چرخ دستی ها، کنار پیاده روها، جلوی مغازه ها ودر فضای آزاد و خارج از یخچال به مردم عرضه می شود بی آنکه احدی از مسئولان، با این گروه از متخلفان برخورد قانونی داشته باشد.
مسئولان مرکز بهداشت مراغه، به رغم اذعان و تأکید بر غیربهداشتی و حتی آلوده بودن فرآورده های عرضه شده توسط دست فروشان و احتمال انتقال انواع ویروس ها و بیماری های خطرناک از این طریق به مردم به جای مقابله و برخورد ریشه ای با این گونه متخلفان و جمع آوری بساط آنان از سطح کوچه و بازارتنها به صدور یک اطلاعیه در این زمینه، آن هم، در یک نوبت و در تیراژ اندک، اکتفا نموده و به خیال خود، با این کارتوانسته است به وظیفه ی قانونی خود در خصوص مراقبت های بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیماری های خطرناک در جامعه عمل کند! هر چند، این گونه اطلاعیه ها، برای آگاهی بخشیدن به مردم درباره ی برخی تخلفات بهداشتی و پیامدهای سوء آن امریست لازم و بلکه ضروری. اما به هیچ وجه کافی نیست و لذا باید به موازات دادن اطلاعیه، با تخلفات مذکور به طور ریشه ای و در چهارچوب برنامه های مدون و مستمر، برخورد شود.
با عنایت به این که مقابله با انواع تخلفات بهداشتی و برخورد قانونی با عرضه کنند گان مواد غذایی ناسالم از ابتدایی ترین و اصلی ترین وظایف مراکز بهداشت محسوب می شود؛ لذا این مراکز موظفند با بسیج کلیه ی نیروها و امکانات و استفاده ی اصولی از ظرفیت های اداری و اجرایی خود و نیز با یاری جستن از سایر دستگاه های اجرایی و قضایی، شهرداری، نیروی انتظامی و... با این پدیده ی شوم به مقابله برخیزند. بی شک هیچ گونه عذر و بهانه ای ولو خلاء قانونی و نبود امکانات کافی برای برخورد با دست فروشان و مغازه دارانی که با عرضه ی غیربهداشتی موادغذایی بهداشت و سلامت جامعه رامورد تهدید جدی قرار می دهند، قابل قبول نبوده و هرگونه مسامحه وسهل انگاری در این زمینه، از مصادیق بارز، بی مسئولیتی و بی تعهدی مسئولان بوده و لازمست به موازات آگاه نمودن مردم به پیامدهای زیان بارمصرف فراورده های غیربهداشی با این تخلفات بطور جدی برخورد شود.