کلنگ اجرای طرح ساماندهی پیرامون برج های کبود ومدور، در سال ۷۴ بر زمین زده شد؛ اما عملیات اجرایی آن با وجود تهیه طرح اولیه برای اجرا توسط شرکت عمران و بهسازی شمال غرب کشور( وابسته به وزارت راه و شهرسازی ) به علت فقدان اعتبار لازم، تا سال ۸۴ یعنی: (به مدت ۱۰ سال متوقف شد.)
عملیات اجرایی این طرح پس از گذشت ۱۰ سال از آن تاریخ در سال ۸۴ به شرکت عمران و بهسازی مراغه ارجاع شد و بنا به عللی که در زیر خواهد آمد، با وجود سپری شدن نزدیک به ۱۳ سال از آن تاریخ و پس از سه سال از تاریخ کلنگ زنی آن تاکنون، فقط از حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بوده و ادامه آن با روند فعلی ممکن است چندین سال دیگر به درازا بکشد.
مهندس نوتاج عباسی مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی مراغه ( مجری طرح ساماندهی پیرامون برجهای دوقلو) در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار روزنامه رصد که مشروح آن در شماره ۲۴۱۳ مورخه ۳۱ تیر ماه ۹۷ این روزنامه به چاپ رسیده است، در پاسخ به این پرسش خبرنگاررصد که "چرا اجرای این طرح تا این حد به طول انجامیده است؟ " میگوید: " عملیات اجرایی طرح از بدو شروع آن تاکنون با انواع مناقشات، مانع تراشی ها و مشکلات مواجه بوده؛ که برطرف کردن هرکدام، افزون بر تحمیل خسارت های قابل ملاحظه به این شرکت و اتلاف وقت و انرژی پرسنل آن، موجب تاخیر بیش از حد در پیشرفت کارها شده است."
مهندس نوتاج عباسی در ادامه می افزاید: " کشدار شدن اجرای این طرح ناشی از ادعاها و اختلاف نظرهایی است که توسط برخی اشخاص به ویژه اعضای سمن ها در طول زمان عنوان شده و اثبات درستی و نادرستی هر یک مدتها وقت مجریان را گرفته است .
تجاوز به حریم برج ها، غیرقانونی بودن احداث سازه های تجاری در پیرامون برج ها، اشرافیت سازه ها به سمت برجها، سنتی نبودن نمای سازه ها، مورب بودن رواقها، زاید بودن راه پله های دسترسی به زیرزمین و... از جمله ادعاها و اظهارنظرهایی است که بنا به گفته نوتاج عباسی: " شرکت مجری طرح در مقاطع مختلف زمانی با آنها مواجه بوده و در اثر پیگیریهای معترضان در پیشرفت طرح وقفه قابل توجهی ایجاد شده است." وی می افزاید: "دراین اواخر هم منجر به صدور توقیف عملیات اجرایی طرح، از سوی دادستان وقت به مدت حدود ۱۸ ما شده است."
عباسی همچنین اضافه میکند: " شرکت عمران و بهسازی مراغه کلیه اقدامات خود را با اخذ مجوزهای لازم از مبادی و مراجع ذی ربط و بر اساس نقشه های مصوب، تعهدات و قراردادهای منعقده انجام داده و شرکت در این راستا هیچگونه تخلفی مرتکب نشده است."
در اینجا این پرسش مطرح میشود که: اگر برای این طرح بر اساس نقشه های مصوب، قرارداد ها و طی مراحل قانونی از طریق مبادی ذی ربط، مجوز ساخت صادر شده است، پس علت بروز این همه مناقشه و مشکل و مانع، "بنا به قول مهندس نوتاج عباسی" در فرایند اجرای آن چیست؟ و چرا طرحی که اجرای آن حداکثر به مدت ۲ الی ۳ سال زمان نیاز داشته پس از ۱۳ سال تازه در نیمه راه اقدامات خود قرار گرفته است؟ و مگر نه این است که یکی از شرایط مندرج در پروانه های ساختمانی زمان شروع و پایان سازه هاست؟ آیا در مجوز صادره برای اجرای این طرح قید زمان منظور شده است یا خیر؟
پرسش دیگر از مسئولان این است که: آیا در پروسه اجرای طرح مورد نظر از سوی مسئولان ذی ربط،، نظارت دقیق و مستمر انجام گرفته است؟ و اگر پاسخ مثبت است چرا از بروز مشکلات موصوف و تخلفات و انحرافات احتمالی در همان مراحل اولیه جلوگیری به عمل نیامده است.؟
بدیهی است که اگر از ابتدا در فرایند اجرای این طرح مهم از سوی ناظران، نظارت کافی و دقیق اعمال می شد امروز شاهد این همه مشکل و مانع بر سر راه اجرای آن نبودیم.
متأسفانه این قبیل مشکلات اغلب در اثر بیتوجهی و تعلل مسئولان ذی ربط، به گره کوری تبدیل می شوند که گشودن آنها افزون بر تحمیل خسارت های قابل توجه و چه بسا جبرانناپذیر به اموال عمومی، مردم را با مشکلات مضاعف روبه رو میکند.
قطعاً با بررسی نقشه های مصوب و قراردادهای منعقده و تطبیق آنها با اقدامات شرکت مجری، درستی و نادرستی ادعاهای طرفین به اثبات میرسید؛ اما کو آن بررسی کننده و داوری که به خود زحمت این کار را بدهد و با استناد به اسناد و سوابق موجود و صدور حکمی منصفانه حق را به حقدار برساند و بالاخره پرونده مناقشات ۱۳ ساله این طرح را مختومه اعلام کند؟!
ای کاش مسئولان ما این مسئولیت را در مراحل اولیه اجرای طرح، احساس میکردند و با اتخاذ تدابیر لازم از رشد و انباشت مشکلات بر روی هم و کشدار شدن اجرای طرحی که با حیثیت و آبروی مراغه در ارتباط است جلوگیری میکردند.